АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Неоцидол – Neocidolum

 

Синоніми: базудин, диптерекс.

Масляниста рідина коричневого кольору, специфічного запаху, нерозчинна у воді.

Застосовують для боротьби з іксодовими кліщами на тваринах і ектопаразитами курей, а також для профілактики і лікування псороптозу овець шляхом купання у ваннах з 0,5-процентною емульсією. При тривалому і неправильному зберіганні поступово розкладається з утворенням більш токсичних сполук.

 

Циклофос – Сyclophosum

 

Рухлива світло-коричневого кольору рідина специфічного запаху.

З водою утворює стійку емульсію.

Випускають 10-процентний концентрат емульсії.

Застосовують для боротьби з пухопероїдами курей шляхом обприскування 0,25-процентною емульсією з розрахунку 25...30 мл на курку, а при напільному утриманні 50...200мл.

Хлорорганічні засоби

 

У якості інсектоакарицидів частіше застосовуються хлорпохідні циклічних вуглеводнів (гексахлорциклогексан).

Хлорорганічні сполуки характеризуються високою персистентністю (здатність довго циркулювати в зовнішньому середовищі) і кумулятивністю (особливо в органах, багатих жирами та ліпідами). Вони легко всмоктуються слизовою оболонкою шлунково-кишкового тракту і навіть шкірою, довго затримуються в організмі і виділяються з молоком.


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 469 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)