АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фосфорорганічні засоби

Прочитайте:
  1. Адсорбуючі засоби
  2. Аналептичні засоби, що діють переважно на спиний мозок,адаптогени.
  3. Анестезуючі засоби
  4. Антигіпертензивні засоби
  5. АНТИСЕПТИЧНІ ЗАСОБИ (протимікробні)
  6. Б. Газоподібні наркотичні засоби.
  7. Блювотні, румінаторні та відхаркувальні засоби
  8. Болями. Необхідно отримати дані про засоби контрацепції.
  9. Вагітним з передлежанням плаценти проносні засоби протипоказані. При необхідності призначають
  10. ВИСНАЖЕННЯ (засоби освіжувальні, що тонізують)

 

Це складні органічні сполуки фосфорних кислот. Механізм їх дії полягає в блокуванні ферменту ацетилхолінестерази, що призводить до нагромадження в тілі паразитів медіатору нервових синапсів ацетилхоліну, який викликає перезбудження нервових елементів і загибель комах та кліщів. Тварини більш стійкі до ФОС, ніж комахи, тому в рекомендованих дозах і концентраціях отруєння тварин не відбувається.

 

ДДВФ-DDWF

 

Синоніми: дихлофос, хлорвініл-ФОС, дихлорофос.

Летка рідина світло-коричневого кольору, погано розчиняється у воді (до 1 %). При високій температурі легко проникає в організм тварин через дихальні шляхи, що може викликати ускладнення. Випускають 80-процентний технічний продукт, 50-процентну емульсію, шашки ЦПФ та естрозоль.

Застосовують для знищення ектопаразитів шляхом обприскування тварин і птиці 0,2-процентною водною емульсією, а також для дезінсекції приміщень з розрахунку 2мл/м3.

 

Етафос - Aethaphosum

 

Рідина світло - жовтого кольору, не розчиняється у воді. Випускають 30-процентний порошок та 50-процентний емульгуючий концентрат. Застосовують для знищення мух у приміщеннях шляхом обробки 2-процентною водною емульсією або аерозолем 1-процентної емульсії з розрахунку 2 мл/м3.

 


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 375 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)