АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дифтортетрахлоретан – Diphtortetrachloraethanum

 

Синоніми: арктон 112, фреон 112, дупевт та ін.

Безколірні кристали або рідина специфічного запаху. Розчинний в органічних розчинниках. Після введення можливі прояви побічної дії.

Застосовують при фасціольозі та парамфістоматозах жуйних за допомогою голки в рубець у дозі 0,4 мг/кг, одноразово після 16 годинної дієти.

 

Філіксан – Filixanum

 

Одержують з кореневища чоловічої папороті - Rhizoma Filicis maris.

Цегляно-червоний порошок, нерозчинний у воді.

Випускають порошок і таблетки.

Застосовують всередину при фасціольозі та деяких цестодозах дрібній рогатій худобі, м'ясоїдним і птиці в дозі 300...400 мг/кг.

 

Чотирихлористий вуглець - Carbonei tetrachloridum

 

Синоніми: тетразол, універм, перхлорметан та ін.

Безколірна летка рідина специфічного запаху, погано розчиняється у воді, добре - в органічних розчинниках.

Випускають рідину і желатинові капсули.

Місцево діє сильно подразнювально на шкіру і слизові оболонки, підшкірно - викликає запалення, при попаданні в трахею можлива рефлекторна зупинка дихання. Володіє концерогенними і тератогенними властивостями.

У паразитів уражає нервові елементи.

Застосовують рідко при фасціольозі великої рогатої худоби внутрішньом'язово в суміші з вазеліновою олією (1:1) в дозі 5…10 мл на 100 кг маси тіла; вівцям - у капсулах у дозі 1...3 мл на тварину.


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 425 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)