АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Сульфадимезин - Sulfadimezinum

 

Властивості: білий або злегка жовтуватий порошок, практично не розчинний у воді, слабо розчиняється в розведених лугах та мінеральних кислотах.

Зберігають за списком Б, у добре закритих скляних банках.

Форма випуску: порошок і таблетки по 0,25...0,5 г.

Дія: широкий протимікробний спектр дії щодо стафіло-, пневмо-та менінгококів, кишкової палички, збудіників пастетельозу, сальмонельозу та інших інфекцій, порівняно легко всмоктується із шлунково-кишкового тракту, що сприяє швидкому створенню терапевтичної концентрації в крові, яка утримується при одноразовому введенні до 8 годин.

Сульфадимезин - один з найбільш ефективних та малотоксичних сульфаніламідних препаратів. Порівняно слабо ацетилюється і не шкодить тваринам. Для розширення спектра протимікробної дії його можна комбінувати з антибіотиками -бензилпеніциліном, неоміцину сульфатом, стрептоміцину сульфатом, левоміцетином.

З метою депонування рекомендують застосовувати сульфадимезин у формі 20% суспензії на риб'ячому жирі, персиковій або рафінованій соняшниковій олії, що дає можливість подовжити перебування його в крові до 72 годин.

Показання, способи і дози застосування: при пневмоніях та бронхопневмоніях, миті, сепсисі, перитонітах, диспепсіях, сальмонельозі, пастерельозі, кокцидіозі, інфекційних маститах, інфекціях сечових шляхів та інших захворюваннях.

Дози всередину: великій рогатій худобі - 15,0...20,0 г; коням - 10,0...25 г, вівцям -2,0...3,0; свиням - 1,0...2,0; курям - 0,3...0,5 г два-три рази на добу.

Можна призначати груповим методом з кормами (птиці, свиням) з розрахунку 0,05 г на 1 кг маси тіла.


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 416 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)