АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Група тетрациклінів

Прочитайте:
  1. B. При збільшенні 3 і більше лімфовузли в 3 анатомічних групах (за винятком пахового), розмірами більшу ніж 1 см довше 3 місяців
  2. Академгрупа __________________
  3. Вагітних – група захворювань, що виникають у зв’язку з вагітністю і зникають після її переривання.
  4. Група 5
  5. Група жиророзчинних вітамінів поєднує вітамін A, вітамін D, вітамін E та вітамін K.
  6. ІІ група – про збудник СНІДу
  7. Передня група
  8. Тематично орієнтована група

 

Препарати цієї групи мають близьку хімічну структуру, основою якої є тетрациклін. До них належать хлортетрациклін, хлортетрацикліну гідрохлорид, тетрациклін, а також їх комплексні і кормові препарати. Це препарати грибкового походження. Продукуються променистими грибами (актиноміцетами).

Тетрациклінам властивий широкий спектр антимікробної дії. Вони згубно діють на грампозитивні і грамнегативні форми мікробів, на великі віруси, лептоспіри, спірохети та деякі найпростіші (амеби). Слабо діють вони на збудників паратифів. Тетрацикліни ефективні також при багатьох інфекційних захворюваннях сечовивідних каналів, тому що більшість з них виділяються нирками. Лікувальна концентрація їх після орального введення утримується в організмі тварин протягом 8...10 год, а після внутрішньом'язового - 14...16 годин.

Застосовують для профілактики і лікування запальних процесів органів дихання і травного каналу, при запаленні очеревини, молочних залоз, а також при багатьох інфекційних хворобах (сибірка, емкар, братзот, бешиха свиней, колібактеріоз, сальмонельоз, пастерельоз та ін.).

Призначають місцево у формі присипок, мазей, а також всередину внутрішньом'язово (окситетрацикліну гідрохлорид). Для організму тварин малотоксичні, але при тривалому застосуванні у великих дозах можуть спричинити дисбактеріоз, атонію передшлунків у жуйних, авітаміноз. Дозують за масою і в ОД. Належить до списку Б.

 


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 428 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)