АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хлорамін Б - Chloraminum В

 

Властивості: порошок білого або злегка жовтуватого кольору із запахом хлору. Розчиняється у воді і спирті. Містить 25...29 % активного хлору.

Дія: дезодоруюча і антимікробна (бактерицидна).

Показання, способи і дози застосування: місцево використовують 0,5...1-процентний розчин для промивання інфікованих ран і порожнин; 0,5...2-процентний - для дезінфекції рук; 0,25...0,5-процентний розчин для промивання слизових оболонок при стоматитах, кон'юнктивітах, ендометритах і вагінітах, 3...5-процентний - для дегазації іприту та інших шкірно-наривних отруйних речовин, що потрапили на шкіру і слизові оболонки. 3...5-процентний розчин застосовують також для дезінфекції забійних цехів, молочних пунктів, операційних; 2...3-процентний розчин - для знезараження спецодягу, предметів догляду за хворими тваринами.

З інших засобів групи хлору слід виділити антиформін, бактерицидний препарат, 1...2-процентний розчин якого застосовують для промивання ротової порожнини при запаленні; 10...20-процентний - для знезараження різних предметів у лабораторіях і ветеринарних лікарнях; хлорацид, розчин якого застосовують у хірургічній практиці для знезараження рук, обробки інфікованих ран, дезінфекції неметалічних інструментів; 0,5...1-процентний - при вагінітах, ендометритах; 2-процентний - для дегазації іприту на шкірі і слизових оболонках.

 

Препарати йоду

 

Препарати йоду, особливо його спиртові розчини, добре всмоктуються з поверхні шкіри і слизових оболонок. Циркулюючи в організмі, вони затримуються в запалених ділянках тіла, що мають кисле середовище. Тут вони розкладаються з виділенням вільного молекулярного йоду. У лужному середовищі молекулярний йод утворює йодиди. Ці окисно-відновні процеси істотно впливають на обмін речовин, на перебіг запальних процесів і на роботу органів. Крім того, велике значення має взаємодія йоду з воднем води, що супроводжується утворенням активного атомарного кисню, який має високі окислювальні властивості. Певна частина йоду в незміненому вигляді виділяється з організму нирками і залозами (потовими, бронхіальними, молочними, травними), посилюючи їх діяльність.

 


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 389 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)