АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Лізоформ – Lysoformum

 

Сильний бактерицидний засіб. Має також протизапальні, дезодоруючі і миючі властивості. Застосовують 2...4-процентний розчин для дезінфекції рук, операційного поля, інструментів; 1...2-про­центний - при вагінітах і ендометритах; 5...10-процентний спиртовий розчин - для лікування корости; 2...4-процентний розчин - для промивання інфікованих ран.

До групи формальдегіду належать також параформ (Paraformum) і парасод (Parasodum), які використовуються в основному для дезінфекції. 40-процентний розчин парасоду застосовують для аерозольної дезінфекції з розрахунку 20 мл на 1 м3 приміщення.

 

Препарати хлору

 

Хлор і його похідні виявляють бактерицидну і дезодоруючу дію у вологому середовищі. Взаємодіючи з водою, препарати хлору утворюють хлористоводневу (НС1) і хлорноватисту (НС1О) кислоти. Хлорноватиста кислота нестійка і швидко розкладається з утворенням хлористоводневої кислоти і атомарного кисню. Отже, активнодіючими началами в групі хлору є хлористоводнева кислота і атомарний кисень. Чистий хлор як газоподібна речовина спричинює некроз тканин, запалення або набряк легень, тому практичного значення у ветеринарній медицині не має. Проте в умовах великих міст його використовують для знезараження (хлорування) водопровідної води.

 


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 396 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)