АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Креолін – Сreolinum

 

Одержують з кам'яновугільного, деревного і торф'яного дьогтю. У практиці ветеринарної медицини використовують креолін для дезінфекції (має більше фенолів і крезолів), як лікувальний для купання тварин і гомогенізований (збагачений гексахлораном) креолін.

Властивості: масляниста рідина чорно-бурого кольору з різким специфічним запахом. З водою утворює стійку емульсію молочно-кофейного кольору.

Форма випуску: у нерозфасованому вигляді в банках, бочках, бутлях.

Зберігання: при температурі не нижчій за 15°С.

Дія: бактерицидна, акарицидна та інсектицидна. Активізує моторну і секреторну функції органів травлення.

Показання, способи і дози застосування: для дезінфекції скотних дворів, тваринницьких приміщень при неспорових інфекціях, предметів догляду за тваринами, для знищення личинок мух у рідких субстратах у формі емульсій (3...5-процентних).

Для промивання інфікованих ран зовні застосовують 0,5...2-процентні розчини; для лікування і профілактики корости (купання, обтирання тварин) - 2-процентну емульсію креоліну для купання, 5... 10-процентні лініменти і мазі; для профілактики некробактеріозу рогатої худоби - 10-процентний розчин. Всередину призначають у формі розчинів (0,5-процентної концентрації) і болюсів як антисептичний, протибродильний і румінаторний засіб при атонії передшлунків у жуйних, тимпани рубця та хронічних катарах травного каналу. Коням - 15,0...20,0 г; великій рогатій худобі - 15,0...25,0; дрібній рогатій худобі і свиням - 1,0...4,0; собакам - 1,0...2,0; курям - 0,1...0,2 г.


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 468 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)