АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хлорне вапно - Calcaria chlorata

 

Властивості: порошок білого або злегка сіруватого кольору із запахом хлору, частково розчиняється у воді. Гігроскопічний. Препарат повинен містити не менш ніж 32 % активного хлору. Під впливом світла тепла вологи, повітря руйнується, виділяючи активний хлор.

Форма випуску: порошок у герметично закритій тарі.

Зберігання: у сухому, прохолодному, захищеному від світла місці.

Дія: протимікробна і дезодоруюча (нейтралізує аміак і сірководень). Згубна для вегетативних і спорових форм мікробів. У сухому стані на шкіру діє, у слабих розчинах або при наявності вологи на шкірі подразнює, а в концентрованих розчинах спричинює запалення і некроз.

Показання, спосіб і дози застосування: для дезінфекції скотних дворів, тваринницьких приміщень, вагонів для перевезення тварин, предметів догляду, фунту, гною, гноївки, питної води, а також для обробки тварин, збруї, інвентарю, одягу при попаданні бойових отруйних речовин.

Застосовують у вигляді розчинів-суспензій (6, 10, 20 і 33-процентних концентрацій), у формі прозорих 1...2 і 5-процентних розчинів (з відстояного прозорого 10-процентного хлорно-вапняного молока), сухого порошку (для дезінфекції рідких мас, стічних вод), 1...5-процентного освітленого розчину для лікування інфікованих ран та при укусах отруйними комахами, зміями і тваринами.


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 501 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)