АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Калію перманганат – Каlii permaganas

Прочитайте:
  1. Г) калия перманганат
  2. Калия перманганат.
  3. Калію йодид – Kalii jodidum
  4. Калію; для підтримки осмотичного тиску та об’єму циркулюючої крові – розчини альбуміну, плазма; для
  5. Синтезувати ПНУГ (метіонін, калію оротат, никотинова, фолієва кислоти в дозуванні, як при лікуванні
  6. Статевих органів, спринцюванні та піхвових ванночках (небільше 3-5 днів) розчинами перманганату калію,
  7. Тартрат - антимоній калію - Sribio-Kalii tartras
  8. Шипшина), препарати калію (калію оротат по 0,5г тричі на день).

 

Синонім: марганцевокислий калій

Властивості: кристали темно-фіолетового кольору з металевим блиском, розчиняються у воді. Концентровані розчини - фіолетово-малинового, а слабкі - рожевого кольору. У водних розчинах розкладається з утворенням марганцю оксиду і вільного кисню. Несумісний з органічними сполуками, йодом, ртуттю.

Форма випуску: порошок.

Зберігання: у банках, у сухому, захищеному від світла місці.

Дія: припікаюча і кровоспинна (концентровані розчини), подразнююча у менш концентрованих розчинах, в'яжуча у слабких розчинах. На мікробів діє бактерицидно. Виражена також протизапальна і дезодоруюча дія.

Показання, способи і дози застосування: зовні як антисептичний і протизапальний засіб - 0,1...0,5-процентний водний розчин для промивання ран; 0,05...0,2-процентний - для промивання запалених слизових оболонок; 2,5-процентний - для зрошення поверхні шкіри при опіках; 3-процентний - для припинення кровотеч; 1...3-процентний -при інфекційних хворобах шкіри.

Всередину застосовують 0,1...0.2-процентний розчин при запаленні стравоходу, отруєнні опієм, морфіном, фосфором, атропіном; 0,1-про­центний розчин - рідше при запаленні кишок.

Дози: коням і великій рогатій худобі - 200...600 мл; дрібним жуйним і свиням - 50...100; телятам до одного року - 50... 100 мл 0,1...0.2-про­центного розчину.

 

Розчин перекису водню концентрований –


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 439 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)