АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Розчин формальдегіду – Solutio Formaldegydi

Прочитайте:
  1. C. Внутрішньовенне краплинне введення 0,9 розчину натрію хлориду 200 мл
  2. А. Тіаміну хлорид, розчин внутрішньом’язово
  3. Введення інсуліну у флакон з розчином глюкози за призначенням лікаря
  4. Введення лікувальних розчинів об’ємом 1-2 л
  5. Вітаміни, розчинні у воді
  6. Властивості водо- і жиророзчинних вітамінів
  7. Водорозчинні вітаміни
  8. ВОДОРОЗЧИННІ ВІТАМІНИ
  9. Водорозчинні вітаміни
  10. Водорозчинні вітаміни

 

Синонім: формалін.

Це 37...40-процентний розчин формальдегіду у воді.

Властивості: прозора, безбарвна рідина із специфічним гострим задушливим запахом. Змішується з водою і спиртом. Крім формальдегіду, розчин містить мурашину кислоту і мурашиний спирт, які підвищують його стійкість.

Форма випуску: рідина в бутлях.

Зберігання: у щільно закритому скляному посуді, при температурі не нижчій за 9°С, у захищеному від світла місці.

Дія: в'яжуча, дезінфікуюча, дезінсектицидна, дезодоруюча і протибродильна Як протимікробний засіб згортає і осаджує білок та відбирає кисень з мікробної клітини.

Показання, способи і дози застосування: зовні для дезінфекції і дезодорації рук 0,5-процентний розчин, при некробактеріозі - 2,5-процентний спиртово-водний розчин або лінімент, що складається з рівних частин формаліну, креоліну, дьогтю; для лікування корости - лінімент з 10 частин формаліну, 60 частин зеленого мила, спирту і води.

1...2-процентний розчин застосовують для дезінфекції приміщень при неспорових, 4-процентний - при спорових інфекціях, для газової дезінфекції герметично закритих приміщень та інвентарю, у параформал інових камерах - випаровуванням при взаємодії 40 частин розчину формальдегіду, 22 частин води і 30 частин калію перманганату з розрахунку 40...50 мл формаліну на 1 м3 приміщення; для консервування патолого-анатомічних препаратів, вакцин і деяких сироваток.

Застосовують всередину як протибродильний засіб при тимпанії передшлунків і для знезараження травного каналу у формі 1...2-процентного водного розчину та як антидот при отруєнні жуйних сечовиною.

Дози: коням - 5,0...20 мл; великій рогатій худобі - 10...20; свиням - 1...3; собакам - 0,1... 1 мл; при отруєнні сечовиною - 15...30 мл на 100 кг маси тіла шляхом ін'єкції в рубець у ділянці голодної ямки.

 


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 514 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)