АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Калію йодид – Kalii jodidum

Прочитайте:
  1. Ауторегуляторные эффекты йодида
  2. Йодид фармак (України) 100 мкг
  3. Калію перманганат – Каlii permaganas
  4. Калію; для підтримки осмотичного тиску та об’єму циркулюючої крові – розчини альбуміну, плазма; для
  5. Коллоидный микроактивированный стабилизированный калий (йодид).
  6. Синтезувати ПНУГ (метіонін, калію оротат, никотинова, фолієва кислоти в дозуванні, як при лікуванні
  7. Статевих органів, спринцюванні та піхвових ванночках (небільше 3-5 днів) розчинами перманганату калію,
  8. Тартрат - антимоній калію - Sribio-Kalii tartras
  9. Шипшина), препарати калію (калію оротат по 0,5г тричі на день).

 

Властивості: кристалічний порошок білого кольору, добре розчиняється у воді.

Форма випуску: порошок, таблетки по 0,5 г.

Зберігання: у щільно закритих банках з оранжевого скла.

Дія: місцево не виявляє подразнюючої і бактерицидної дії. Резорбційно, вивільняючи йод, діє бактерицидно і протизапально. Впливає на обмін речовин, сприяє всмоктуванню продуктів запалення і регенерації тканин.

Показання, способи і дози застосування: всередину при актиномікозі і ботріомікозі, для прискорення росту і відгодівлі тварин, підвищення жирності молока, настригу вовни в овець і яйценосності в птиці, для підвищення плодючості та профілактики ензоотичного зобу в тварин. Протипоказаний при запаленні нирок і печінки.

Дози всередину: коням і великій рогатій худобі - 2,0... 10,0 г; дрібній рогатій худобі і свиням - 0,5...2,0; собакам - 0,2... 1,0; курям 0,5...0,1 г. Профілактичні дози при нестачі йоду (на 1 кг маси): великій рогатій худобі - 0,001...0,003 г, телятам - 0,0001...0,0006; вівцям - 0,0001...0,0005; свиням усіх вікових груп - 0,0002...0,0003 г.

 

Натрію йодид – Natrii jodidum

 

Випускають у формі порошку і в ампулах по 10 мл 5 і 20-процентного водного розчину.

Застосовують при тих самих хворобах, що і калію йодид.

 

Йодоформ - Jodoformum

 

Властивості: дрібний порошок лимонно-жовтого кольору з неприємним запахом. У воді майже не розчиняється, розчиняється в ефірі, хлороформі.

Форма випуску: порошок, офіцинальна паста, що містить по 40 частин йодоформу і цинку оксиду, 20 частин гліцерину.

Зберігання: у щільно закупореній тарі, у захищеному від світла місці.

Дія: під впливом тканинного і атмосферного кисню, світла, тканинних соків, мікроорганізмів йодоформ дуже повільно розкладається з виділенням чистого йоду, який і діє протимікробно, протизапально і прискорює процес загоювання ран.

Показання, способи і дози застосування: зовні для лікування інфікованих ран, виразок, нориць у формі присипки в чистому вигляді або в суміші з іншими антисептиками; у формі 5...15-процентної мазі при флегмонах, лімфаденітах, запаленні шкіри і тендовагінітах.

Всередину - рідше, при інфекційних шлунково-кишкових хворобах.

Дози: коням і великій рогатій худобі - 2,0...5,0 г; дрібній рогатій худобі – 0,2...0,5; свиням - 0,1...0,3; собакам – 0,05...0,2 г.

Практичне значення мають: мазь йодиста (Unguentum Jodi), яку застосовують як антисептичний, подразнюючий, відволікаючий і розсмоктувальний засіб при хворобах шкіри і слизових оболонок; йодонат (Jodonatum) - рідина, що застосовується замість спиртового розчину йоду як антисептик для знезараження шкіри операційного поля тощо.

Окислювачі

 

При взаємодії з тканинами окислювачі виділяють атомарний кисень, який добре окислює органічні речовини, у тому числі й мікробні клітини. У цьому виявляється припікаюча, дезодоруюча і антимікробна (бактерицидна) дія препаратів групи окислювачів.

 


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 619 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)