АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Сірка очищена – Sulfur depuratum

 

Властивості: дрібний порошок лимонно-жовтого кольору, нерозчинний у воді.

Зберігання: у щільно закритих банках, у сухому, захищеному від світла місці.

Дія: протипаразитарна, що зумовлено розкладанням сірки з утворенням сірчистого ангідриду та сірководню. При застосуванні всередину із сірки утворюються сульфіди, сірководень і сірчисті луги, які підсилюють секрецію і моторику кишок, а у великих дозах спричинюють пронос. У жуйних сірка засвоюється мікрофлорою передшлунків і кишок, сприяючи синтезу сірковмісних амінокислот (цистину, метіоніну, цистеїну). Входить вона також до складу багатьох ферментів, деяких гормонів. Велика роль сірки та її препаратів як антидоту при багатьох отруєннях. Місцево діє подразнююче, кератолітично.

Показання, способи і дози застосування: зовні для лікування корости, екзем, дерматитів, трихофітіїу формі 10...30-процентної мазі, лініментів, дуетів.

Всередину застосовують як антидот при отруєннях препаратами ртуті, миш'яку, свинцю та інших важких металів, як легкий проносний і відхаркувальний засіб, для поліпшення обміну речовин, прискорення росту, посилення вітамінної і амінокислотної синтетичної функції мікрофлори передшлунків жуйних, для прискорення росту вовни в овець, при випадінні пір'я в птиці.

Для поліпшення обміну речовин: коням і великій рогатій худобі - 2,0...5,0 г, дрібним жуйним і свиням - 0,5... 1,0; собакам - 0,1...0,2; птиці - 0,05...0,1г.

Як послаблюючий засіб і протиотрута: коням - 100,0...250,0 г; великій рогатій худобі -100,0...300,0; дрібній рогатій худобі - 50,0...100,0; свиням - 150...25,0; собакам - 10,0... 15,0 г.

 


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 461 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)