АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Фтазин – Рhthazinum

Прочитайте:
  1. Б) аминтриптиллин мен трифтазин
  2. Фтазин.

 

Властивості: дрібнокристалічний порошок білого кольору, не розчиняється у воді. Добре розчиняється в розчинах гідрокарбонатів. За будовою близький до сульфапіридазину.

Дія: при введенні всередину погано всмоктується і гідролізується в травному каналі з утворенням сульфапіридазину, який діє бактеріостатично.

Показання, способи і дози застосування: шлунково-кишкові захворювання, диспепсія новонароджених, гастроентерит, ентероколіт, кокцидіоз, дизентерія. Препарат можна застосовувати одночасно з антибіотиками.

Дози всередину: телятам, вівцям і свиням - 1,0...5,0 г; собакам - 0,5...2,0; курям - 0,1...0,2 г два-чотири рази на добу.

Сульгін – Sulginum

 

Форма випуску: порошок і таблетки по 0,5 г.

Дія: сульгін відрізняється від інших препаратів групи сульфаніламідів повільним всмоктуванням у травному каналі, внаслідок чого створюється висока його концентрація.

Показання, способи і дози застосування: бацилярна дизентерія, ентероколіт, гастроентерит сальмонельозного походження. Часто застосовують разом з левоміцетином, тетрацикліном, неоміцином.

Дози всередину: коням - 10,0...20,0 г; великій рогатій худобі - 15,0...25,0; вівцям - 2,0...5,0; свиням - 1,0...5,0; телятам - 2,0...3,0; поросятам-сисунам - 0,3...0,5; собакам - 0,5...2,0; курям - 0,2...0,3 г два-три рази на добу.

 

Сульфаніламіди, що застосовуються переважно при септичних процесах


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 395 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)