АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Етилфенацин – Ethylphenacinum

 

Випускають препаративні форми: етилфенацин - паста, вазцин (для змазування нір), бар'єр – Е1 (зернова принада).

Родентицидна активність етилфенацину вища, ніж дифенацину та зоокумарину.

Гризуни погано розпізнають його в принадах, навіть домові миші, які найбільш стійкі до інших зооцидів. Таким чином, етилдифенацин - достатньо ефективний проти гризунів при відносній безпечності для людей та домашніх тварин.

 

Фосфід цинку – Zinci phosphidum

Темно-сірий порошок із слабким запахом часнику. Нерозчинний у воді та в органічних розчинниках. У шлунку реагує з соляною кислотою, утворюючи високотоксичний газ - фосфористий водень (РН3), який легко всмоктується в кров і порушує окисно-відновні процеси нервових клітин.

Надзвичайно небезпечний для людей і тварин, тому як зооцид використовується обмежено.

Вправи

 

Виписати рецепти

1.Дронтал у таблетках собаці на курс лікування.

2.Фенасал у порошку десяти вівцям при монієзіозі.

3.Фасціолін у порошку собаці при трематодозах.

4.Альбендазол у формі пасти п'яти собакам для лікувальної дегельмінтизації.

5.Бровадазол п'яти коровам для профілактичної дегельмінтизації.

6.Піперазин п'яти лошатам при оксиурозі.

 

 

РЕЦЕПТУРА

 

Рецептура - це наука, яка вивчає правила виписування ліків і технологію виготовлення лікарських форм. Вона поділяється на загальну і спеціальну (технологію лікарських форм) рецептуру.

У практиці ветеринарної медицини дуже часто лікувальні і фармацевтичні функції виконує одна і та ж особа (лікар, фельдшер). Тому основними завданнями курсу "Рецептура" є засвоєння загальних принципів оформлення рецептів і складання рецептурних прописів, уміння виготовляти різні лікарські форми, виписувати на них рецепти і відпускати ліки споживачам.

 

Загальна рецептура


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 396 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)