АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Постачання медикаментів установам ветеринарної медицини

Прочитайте:
  1. II. Постачання відсутні приводи.
  2. В 1991 р. на конференції американської колегії лікарів і товариства критичної медицини прийнятий
  3. Вдосконалення ветеринарної справи в державі, створення державної, відомчої та приватної ветеринарної медицини
  4. Ветеринарної медицини
  5. ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ
  6. Гігієнічна характеристика систем водопостачання населених місць
  7. Державної ветеринарної медицини на 2005 рік
  8. Джерела водопостачання у залежності від якості води і необхідних методів водопідготовки
  9. Досвід народної медицини при лікуванні герпесів
  10. електропостачання промислових підприємств

 

Всі лікувально-профілактичні установи державної мережі ветеринарної медицини забезпечуються біопрепаратами та хіміко-фармацевтичними засобами для боротьби з особливо небезпечними хворобами тварин за рахунок асигнувань з державного бюджету, які витрачаються при здійсненні діагностичних та лікувально-профілактичних заходів.

За оплату відпускають медикаменти і перев'язувальні матеріали для лікування тварин, що знаходяться у власному користуванні громадян, засоби для прискорення росту і відгодівлі тварин, а також дезінфікуючі, інсектицидні й дератизаційні засоби для проведення планових заходів у господарствах та засоби, необхідні для проведення кастрацій тварин і косметичних операцій.

Аптеки забезпечуються медикаментами, дезінфікуючими та інсек­тицидними препаратами через систему "Укрветпромпостачу". Обласні об'єднання безпосередньо укладають договори на оптове постачання зооветговарів лікувальним і науково-дослідним установам, навчальним закладам ветеринарної медицини та лабораторіям. Крім того, обласні об'єднання ведуть роздрібну торгівлю через свої обласні склади і ветеринарні аптеки.

Аптеки ветеринарної медицини (державні та приватні) є тепер у багатьох населених пунктах. Вони відпускають товари господарствам, установам і власникам тварин оптом, у розфасованому вигляді і за рецептами в готових лікарських формах.

Для закупівлі ветеринарних товарів оптом у наступному кален­дарному році слід у першому кварталі поточного календарного року укласти з обласною або міжрайонною організацією "Укрветпромпостачу", або з окремими аптеками письмові договори про їх поставку, у яких зазначаються номенклатура товарів та терміни постачання.

Облік та звітність. У кожній аптеці ветеринарної медицини за облік, звітність, зберігання і достовірність відпуску матеріальних цінностей повністю відповідає завідуючий. У його обов'язки також входить своєчасне складання заявок на препарати, їх одержання та своєчасне списання.

В аптеці повинні бути: Державна фармакопея; мануали - збірники прописів лікарських форм і галенових препаратів, що застосовуються у практиці, але ще не включені до фармакопеї; ветеринарне законодавство; книга обліку надходжень і витрат медикаментів; касова книга; журнал реєстрації рецептів та вимог.

Для обліку отруйних і сильнодіючих речовин ведеться спеціальна книга.

Замість рецептів витрати медикаментів дозволяється записувати в журналах реєстрації амбулаторних і стаціонарних хворих тварин.

У державних установах ветеринарної медицини облік і звітність надходжень і витрат матеріальних цінностей веде бухгалтер установи.


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 462 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)