АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Тривалість і область застосування.

Прочитайте:
  1. I. Область применения
  2. А) Область зрачка
  3. В Сумской области в лесу нашли тело убитого активиста Майдана, Сумская область, 02.03.2014
  4. В Харьковской области на вокзале милиция задержала мужчину, у которого изъяли винтовку с оптическим прицелом, Харьковская область, 28.03.2014
  5. Визначте основні методи дослідження психогенетики і можливості їх застосування.
  6. Всього корів 850 гол. Затвор 80 гол. Середньодобова молоч продуктивність здоров 14кг, хвор – 5. Середня тривалість хвороби 4 діб.
  7. Всього поросят 800 гол. Затвор анемією 80 гол. Середньодобовий приріст здорових – 0,32кг; хвор – 0,15кг. Середня тривалість хвороби 10 дн.
  8. Всього ягнят 600 гол. Захв 80 гол. Середньодобовий приріст здорових – 0,08кг; хвор – 0,1кг. Середня тривалість хвороби 12 дн. Середня маса хворих 7 кг.
  9. Г – атонічна стадія – затухаючі збудження окремих ділянок міокарду, на ЕКГ наростає тривалість та знижується амплітуда хвиль при їх частоті менше 400 в 1 хв..
  10. Графік розміщення й тривалість (секунд) рекламних анонсів на телеканалах

Тривалість. Юнг стверджує (Jung, 1935/1966b, p. 24), що «сучасна психотерапія... не може бути масовою, вона передбачає безроздільне увагу до індивіда. Процедура ця досить тривала і грунтовна... Справа в тому, що більшість неврозів є порушеннями розвитку, сформованими за багато років, їх неможливо вилікувати за короткий час навіть при інтенсивному втручанні. Час - незамінний фактор зцілення. "

Таким чином, втручання повинно бути скоріше тривалим, ніж короткостроковим. Що стосується частоти проведення сесій, з пацієнтом слід було «працювати якомога частіше. Я зустрічаюся з пацієнтом чотири рази тиждень. З моменту початку комплексної терапії... я зменшую частоту сесій до 1-2 на тиждень»

Область застосування. «Мій вклад в психотерапію відноситься до тих випадків, в яких раціональне втручання не дає задовільних результатів» (Jung, 1931/1966, р. 41). Кауфман (Kaufman, 1989) стверджує, що «аналітична психологія спочатку вважалася придатною головним чином до тих людей, які прекрасно пристосувалися до зовнішнього світу, досягли всього, чого від них чекало суспільство» (р. 142). Аналітична психотерапія і сьогодні краще всього підходить для тих, хто непогано адаптований, до здорових людей з відносно сильним Его, схильним до глибокої інтроспекції і самоаналізу, здатним на самоусвідомлення і глибокий інсайт.

 

 

22. Групова психотерапія: визначення поняття,

Групова психотерапія — це метод цілеспрямованого використання групової динаміки та сукупності взаємовпливів в групі з терапевтичною метою.

Специфіка групової психотерапії як лікувального методу полягає в цілеспрямованому використанні в психотерапевтичних цілях групової динаміки (тобто всієї сукупності взаємовідносин і взаємодій, що виникають між учасниками групи, включаючи і групового психотерапевта), в лікувальних цілях.

Терміни групова терапія, колективна психотерапія і психотерапія в групі означають лише використання будь-якого психотерапевтичного методу в групі хворих. Психотерапевт, проводячи гіпноз, аутогенне тренування в групі хворих, або використовуючи техніки гештальт-терапії (працюючи при цьому з одним пацієнтом і залучаючи інших лише до обговорення, як фон, на якому протікає, по суті, індивідуальна психотерапія) може назвати це груповою психотерапією. Однак принципово це не вірно. У цьому випадку психотерапевт впливає психологічними засобами на велику кількість пацієнтів одночасно, проте не використовує систематично в лікувальних цілях ситуації в групі і взаємини між пацієнтами. Про власне групову психотерапію ми можемо говорити тільки тоді, коли психотерапевтом використовується терапевтичний потенціал групи як такої. Поряд з іншими психотерапевтичними методами групова психотерапія (індивідуальна також) застосовується в рамках різних теоретичних орієнтації, де аналіз групової взаємодії використовується для вирішення різних, специфічних для цього напряму психотерапевтичних завдань. Саме теоретична орієнтація і визначає своєрідність і специфіку групової психотерапії: конкретні цілі і завдання, зміст та інтенсивність процесу, тактику психотерапевта, психотерапевтичні мішені, вибір конкретних методичних прийомів і технік та ін. Групова динаміка — це сукупність внутрішньогрупових соціально-психологічних процесів і явищ, що характеризують весь цикл життєдіяльності малої групи та його етапи (утворення, функціонування, розвиток, стагнацію, регрес, розпад). Інакше кажучи, це вчення про сили, структуру і процеси, які діють в групі.

Норми групи - це сукупність правил і вимог, «стандартів» поведінки, що регулюють взаємовідносини і взаємодії між учасниками групи. Групові норми визначають, що припустимо, що неприпустимо, що бажано і що небажано, що правильно і що неправильно. Групова згуртованість і напруга виконують у групі протилежні функції: перша є стабілізуючим чинником (під її впливом члени групи відчувають підтримку і певну безпека), а друга - що спонукає фактором (вона веде до незадоволеності і прагненню що-небудь змінити). Враховуючи протилежні функції напруги і групової згуртованості, потрібно звертати увагу на необхідність підтримання в психотерапевтичній групі динамічної рівноваги між ними.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 486 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)