АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ефекти гормонів.

Прочитайте:
  1. А.3.3.1. Комбінації антигіпертензивних лікарських засобів, що довели свою ефективність
  2. Анатомічні дефекти і прирівняні до них стани
  3. Віддалені ефекти променевого ураження
  4. Ефективного консультування
  5. Зовнішні ефекти. Теорема Коуза
  6. Класифікація засобів протипухлинної медикаментозної терапії.. Побічні ефекти і ускладнення застосування, їх лікування і профілактика.
  7. Критерії ефективності лікування
  8. Оскільки немає ефективного методу лікування ЗРП та дистресу плода (А), ключовим моментом у веденні таких вагітних є чітка оцінка стану плода та своєчасне розродження (А).
  9. Позитивні ефекти лікування

Соматотропний гормон, чигормон росту, сприяє синтезу білка, зумовлюючи ріст, загальні розміри тіла, його масу, розміри окремих органів.

Пролактин стимулює ріст молочних залоз і секрецію молока. Після пологів посилюється секреція гіпофізом пролактину, внаслідок чого настає лактація - утворення і виділення молока. У чоловіків також є пролактин. У них він стимулює ріст і розвиток передміхурової залози та сім'яних міхурців.

Ліпопротеїни стимулюють мобілізацію жиру із жирових депо

Адренокортикотропний гормон (АКТГ) сприяє синтезу і секреції кортикостероїдів - гормонів надниркових залоз

Тиреотропний гормон стимулює синтез і виділення гормонів щитоподібної залози.

До гонадотропних гормонів відносять фолікулостимулюючий і лютеїнізуючий. Ці гормони є і у чоловіків, і у жінок.

У чоловіків фолікулостимулюючий гормон впливає на утворення чоловічих статевих клітин.

У жінок цей гормон сприяє росту везикулярного фолікула і секреції фолікулярної рідини.

Лютеотропний гормон стимулює синтез жіночих статевих гормонів естрогенів і чоловічих – андрогенів. Крім цього, у жінок завдяки цьому гормону яйцеклітини виходять з фолікула яєчника і утворюється жовте тіло на місці фолікула, що розірвався.

 

Меланоцитостимулюючий гормон (гормон середньої частки гіпофізу) регулює пігментний обмін і сприяє перерозподілу пігменту меланіну у шкірі, сітківці ока, волоссі, райдужці.

 

Інкреторні клітини ядер гіпоталамуса продукують антидіуретичний гормон (вазопресин)і окситоцин. Ці гормони транспортуються по аксонах, що становлять гіпоталамо-гіпофізарний тракт, до задньої частки гіпофіза (нейрогіпофіза). Звідси ці гормони потрапляють у кров.

Антидіуретичний гормон:

- - сприяє зворотному всмоктуванню води в дистальних канальцях нирок, у зв'язку з чим зменшується виділення сечі і вона стає більш концентрованою;

- - має пресорну дію - звужує артеріоли, що призводить до підвищення артеріального тиску

Окситоцин посилює скорочення матки і під час пологів забезпечує нормаль­ний їх перебіг, а після пологів сприяє виділенню молока.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 618 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)