АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Форми захворювання

Прочитайте:
  1. Автоімунні захворювання
  2. АНАМНЕЗ ЗАХВОРЮВАННЯ
  3. Анамнез наявного захворювання
  4. Антигенпрезентирующие клетки: виды, роль в формировании клеточного и гуморального иммунного ответа.
  5. Аутоиммунное органоспецифическое заболевание формирование несколько антиген к тиероглобулину.
  6. Аутоиммунные реакции могут быть результатом формирования новых Аг-детерминант в составе носителя Аг или повреждения существующих аутоантигенных детерминант.
  7. Бюрократия и проблемы формирования конституционной экономики
  8. Бюрократия и проблемы формирования конституционной экономики
  9. В основе этой реакции лежит взаимодействие IgG, IgM или IgА с циркулирующими или тканевыми Аг с формированием иммунных комплексов, которые индуцируют воспаление.
  10. В процессе формирования B-клеток выделяют антигеннезависимую и антигензависимую стадии.

Є 2 форми захворювання герпесу: типова і атипова.

При типовій формі простого герпесу з'являються багаточисельні папули- від 2-3 до декількох десятків, які перетворюються на мішечки з прозорим вмістом (везикули або бульбашки). Через декілька днів вміст везикул мутніє, відбувається розкривання, утворюються ерозії, що покриваються протягом 3-5 днів жовто-коричневими скориночками. Під цими скориночками відбувається утворення нової шкіри. Через 6-9 днів від початку захворювання відбувається відпадання скориночок, на їх місці залишається поступово зникаюча пігментація. Зазвичай весь процес продовжується 1-2 тижні. У цей період може спостерігатися і регіонарний лімфаденіт.

При цій формі герпесу, окрім місцевих проявів можуть з’являтися ознаки загальної інтоксикації: слабкість, підвищення температури тіла, головний біль й ін.

Форма з набряками (атипова) - захворювання герпес, яке відрізняється від типової різким набряком підшкірної клітковини і почервонінням шкіри (частіше на мошонці, губах,повіках), везикули можуть бути взагалі відсутніми.

Зостеріформний простий герпес, який нагадує оперізуючий герпес, але з менш вираженим больовим синдромом, має локалізоване висипання по ходу нервових стовбурів (на обличчі, тулубі, кінцівках). Геморагічна форма захворювання герпес характеризується кров'яним вмістом везикул часто з подальшим розвитком виразок.

Виразково-некротична форма розвивається при вираженому імунному дефіциті. На шкірі утворюються виразки, великі виразкові поверхні з некротичним дном і серозно-геморагічним або гнійним відокремлюванням, інколи покриваються кірками. Зворотний розвиток патологічного процесу з відторгненням кірок, епітелізацією і рубцюванням виразок відбувається дуже повільно.

У тих, що мають імунний дефіцит, як у дітей, так і у дорослих може розвиватися герпетиформна екзема (варіоліформний пустульоз Юлісуберга — Капоші).

Захворювання характеризується гострим початком, лихоманкою з підвищенням температури до 40С, вираженим синдромом інтоксикації. На шкірі з'являються багаточисленні еритематозні пустули, папуло-везикульозні болючі висипання. Надалі утворюються великі ерозійні

поверхні, приєднується вторинна бактерійна інфекція. Захворювання протікає дуже важко, можливий летальний результат.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 344 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)