АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ПРИНЦИПИ ЛІКУВАННЯ ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРИХ

Прочитайте:
  1. А 3.5. Діагностика і лікування рефрактерної АГ
  2. Алгоритм лікування геморагічного синдрому неясного ґенезу.
  3. Альтернативні методи лікування хворих зі стійким вазо спазмом
  4. Американські принципи лікування хронічного панкреатиту
  5. АНТРОПОМЕТРИЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ХВОРИХ
  6. Вибір стратегії лікування
  7. Використовувати орально таблетовані токолітики для підтримуючої терапії після успішного лікування передчасних пологів не рекомендується
  8. ВИМОГИ ДО РЕЗУЛЬТАТІВ ЛІКУВАННЯ
  9. Вкажіть клінічний діагноз. Яке призначите лікування (вкажіть медикаменти)? (Фолікулярний мієлоз, В12-фолієва кислота, вітамін В)
  10. ВЧЕННЯ ПРО ІНФЕКЦІЙНІ ХВОРОБИ. ЗАГАЛЬНА ПАТОЛОГІЯ ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ

План:

1. Лікування комплексне та індивідуальне.

2. Засоби для етіотропного лікування (антибіотики, сульфаніламідні препарати, нітрофурани, бактеріофаги, антипаразитарні, сироватки, імуноглобуліни, вакцини). Можливі побічні реакції: алергічні, ендотоксичні, дисбактеріоз. Анафілактичний шок, його симптоми та лікування.

3. Засоби для патогенетичного та симптоматичного лікування (препарати для боротьби з інтоксикацією та зневодненням організму, серцевосудинні, гіпосенсибілізуючі, жарознижуючі, вітамінні та інші).

На сьогоднішній день основним та найефективнішим методом є комплексне лікування інфекційних хворих, яке включає в себе етіотропну, імуно-, патогенетичну та симптоматичну терапію. На перше місце в цьому переліку виходить етіотропне лікування. Це лікування передбачає вплив на збудника і його токсини: знищення, нейтралізацію і видалення з організму збудника та продуктів його життєдіяльності. Етіотропне лікування побудоване на принципи застосування антибіотиків, фторхінолонів, сульфаніламідних препаратів, похідних нітрофурану, оксихіноліну, налідіксової кислоти, протипротозойних, протигельмінтних, противірусних засобів. Також специфічним є вплив на імунологічний статус організму за допомогою імунотерапії. Нижче ми детально розглянемо ці види лікування.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1862 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)