АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хворому поставлений діагноз:черепно-мозкова травма,набряк мозку.Який з сечогінних засобів слід призначити з ціллю дегідратації мозку?

Прочитайте:
  1. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  2. В наркологічному відділенні психоневрологічної лікарні хворому призначено тетурам. Яке з перерахованих захворювань може бути показанням до його застосування.?
  3. Використання лікарських засобів для прискорення відновлення спортсменів, лікування і профілактики станів перенапруги різних систем організму.
  4. Для лікування системної склеродермії призначено імунодепресант, відомий ще як протималярійний засіб . Який препарат призначено хворому?
  5. Для полегшення вправлення вивиху в плечевому суглобі з ціллю розслаблення м’язів хворому був введений міорелаксант дитилін. При цьому наступило “апное”. Що необхідно ввести ?
  6. Для полегшення вправлення вивиху в плечевому суглобі з ціллю розслаблення м’язів хворому був введений міорелаксант дитилін. При цьому наступило “апное”.Що необхідно ввести?
  7. Для проведення загальної анестезії лікар-анестезіолог призначив хворому засіб для наркозу пропанідид. Яка тривалість дії цього препарату?
  8. Жінка після перенесеного нервового потрясіння погано спить. Якому з перерахованих снодійних засобів слід віддати перевагу для лікування безсоння?
  9. Жінка після перенесеного нервового потрясіння погано спить. Якому з перерахованих снодійних засобів слід віддати перевагу для лікування безсоння?
  10. Загальна характеристика подразнюючих засобів

A. *Манніт

B. Циклометіазид

C. Оксодолін

D. Триамтерен

E. Спіронолактон

У хворого травма мозку. В післяопераційному періоді розвинулась загроза набряку мозку. Призначте препарат для усунення цього ускладнення.

A. *Фуросемід

B. Папаверину гідрохлорид

C. Спіронолактон

D. Дихлотіазид

E. Дигоксин

У хворого з хронічною серцево-судинною недостатністю з'явились ознаки набряку легень. Що треба призначити хворому із сечогінних засобів для швидкого ліквідування цього ефекту?

A. *Фуросемід

B. Спіронолактон

C. Клопамід

D. Діакарб

E. Триамптерен

У приймальне відділення лікарні поступив хворий зі скаргами на набряки, підвищення артеріального тиску. Що необхідно призанчити хворому для зменшення набряків?

A. *Дихлотіазид

B. Кордіамін

C. Резерпін

D. Сальбутамол

E. Анаприлін

У хворого із значними периферійними набряками почергове використання дихлотиазиду, етакриновоі кислоти і фурасеміду не призвело до значного діуретичного ефекту. Аналіз крові вказав значне підвищення кількості альдостерону. Вкажіть препарат вибору.

A. * Спіронолактон

B. Маніт

C. Клопамід

D. Сечовина

E. Амілорид

Хворий на гіпертонічну хворобу, який лікувався гіпотіазидом, скаржиться на загальну слабкість, втрату апетиту, серцебиття. Спостерігається гіпотонія м’язів, в’ялі паралічі, послаблення перистальтики кишківнику. Що може бути причиною такого ефекту?

A. *Гіпокаліємія

B. Гіперурікемія

C. Гіпонатріємія

D. Гіперкаліємія

E. Гіперкальціємія

Який діуретик потрібно призначити хворому, який лікується серцевими глікозидами, щоб зберегти в організмі калій?

A. * Тріамтерен

B. Фуросемід

C. Гіпотіазид

D. Діакарб

E. Теобромін

14. У комплексному лікуванні набряку легень необхідно підібрати сечогінний засіб, що не впливає на кислотно-лужний стан і виділення іонів калію:

A. *Маніт

B. Етакринова кислота

C. Гіпотіазид

D. Фуросемід

E. Діакарб

Хворому з початковою стадією гіпертонічної хвороби був призначений діуретик по 0,025 гр. 2 рази на день. Через 7-8 днів АТ дещо знизився, але він став спостерігати болі в ділянці серця, м”язову слабкість, тремор в кінцівках. Аналіз крові показав зміни електролітного балансу в сторону гіпокаліємії. Який з вказаних препаратів міг викликати таке явище?

A. *Дихлотіазид

B. Спіронолактон

C. Триамтерен

D. Амілорид

E. Маннітол

Хворому з явищами загальних набряків, ацидозу і гіперкаліємією необідно призначеня сечогінного засобу. Який з перелічених засобів бажанно порекомендувати?

A. *Фуросемід

B. Спіронолактон

C. Дигоксин

D. Триамтерен

E. Манніт


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 592 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)