АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У хворого з приступом бронхіальної астми супровідним захворюванням є стенокардія. Який бронхолітичний засіб потрібно призначати у такому випадку?

Прочитайте:
  1. D. обстежити хворого, встановити діагноз.
  2. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  3. Анатомической структуры мозга вероятнее всего привело к такому состоянию?
  4. В наслідок правцевої інтоксикації у хворого розвилися судоми. Яким шляхом, найбільш вірогідно, зумовлено проникнення правцевого токсину у ЦНС?
  5. В результаті інсульту у хворого зникла здатність розуміти усну мову. Де локалізується осередок ураження?
  6. В результаті інсульту у хворого зникла здатність читати. Де локалізується осередок ураження?
  7. Віддалені за кліматичними умовами від постійного місця проживання хворого (виберіть всі
  8. Д. Піпетку потрібно тримати вертикально до очного яблука
  9. Деонтологія догляду. Роль молодшого медичного персоналу в психосоматичній підготовці хворого до операції. Організація дозвілля хворих.
  10. Дитина 3 років перебуває на лікуванні в інфекційному відділенні з приводу дизентерії. Яку найбільш типову ознаку виявить медсестра при обстеженні хворого?

A. *Сальбутамол

B. Адреналіну гідрохлорид

C. Ізадрин

D. Еуфілін

E. Атропіну сульфат

У хворого напади бронхіальної астми виникають звичайно вночі, супроводжуються брадикардією, спастичними болями в кишківнику, діареєю. Препарати якої групи можуть усунути ці симптоми?

A.* М-холіноблокатори

B. Н2-гістаміноблокатори

C. α-адреноблокатори

D. β-адреноблокатори

E. Симпатолітики

Закрапування в ніс при риніті лікарського препарату з групи непрямих адреноміметиків на протязі декількох днів призвело до поступового зниження судиннозвужуючого ефекту. Як зветься це явище?

A. * Тахіфілаксія

B. Ідіосінкразія

C. Тератогенність

D. Алергія

E. Кумуляція

У хворої, страждаючої гіпертонічною хворобою, розвинувся приступ бронхіальної астми. Призначити засіб для зняття приступу.

A. *Сальбутамол

B. Ізадрин

C. Адреналін

D. Еуфілін

E. Ефедрин

До чоловіка 22 років була викликана бригада швидкої допомоги з приводу приступу бронхіальної астми. Який шлях введення сальбутамолу найбільш доцільний у данному випадку?

A. *Інгаляційний

B. Внутрішньовенний

C. Внутрішньом’язовий

D. Підшкірний

E. Сублінгвальний

Хворий з простудним захворюванням страждає від нестерпного кашлю з погано відділяємим харкотинням. Який з перелічених препаратів може полегшити його стан?

A. *Настій трави термопсису

B. Етилморфіну гідрохлорид

C. Кодеїну фосфат

D. Глауцину гідрохлорид

E. Фалімінт

Хворий хронічним бронхітом довго приймав відхаркуючу мікстуру, яка покращувала відходження мокроти. З часом у нього з”вились нежить, слізотечіння, зудіння шкіри і висипання на шкірі. Який з компонентів мікстури міг викликати вказані побічні явища?

A. *Калію йодид

B. Ацетилцистеїн

C. Настій трави термопсису

D. Натрію гідрокарбонат

E. Терпингідрат

До жінки 28 років була викликана швидка допомога у зв'язку з нападом бронхіальної астми. Після внутрішньом'язової ін'єкції розчину ефедрину її стан поліпшився. Однак, через 49 хвилин напад повторився. Ефедрин подіяв слабше. Третя атака бронхоспазму, яка почалася через півгодини, ефедрином не знялася. Яке явище лежить в основі цього феномену?

A. *Тахіфілаксія

B. Наркоманія

C. Біотрансформація

D. Елімінація

E. Адсорбція

Хворому для попередження нападу бронхіальної астми лікар призначив кромолiн натрію. Який із зазначених механізмів може бути найбільш характерним для препарату?

A. *Стабілізація мембран тучних клітин

B. Блокада гiстамiнних рецепторів

C. Зменшення вмісту iмуноглобулiнiв

D. Зменшення вмісту iмуногенiв

E. Зв'язування вільного гiстамiну

При зборі анамнезу у хворого бронхіальною астмою лікар виявив, що напади задухи виникають переважно вночі, перед нападом виражена брадикардія. Яка група холінергічних засобів найбільш показана в даній ситуації?

A. *М-холіноблокатори

B. М-холіноміметики

C. Антихолінестеразні засоби

D. Реактиватори холінестерази

E. Н-холіноміметики

Хворому з ринітом закапали в ніс ефедрину гідрохлорид. Закладеність носу зникла. При частому повторному введенні ступінь цієї реакції зменшився аж до повного зникнення. Чим це обумовлено?

A. *Феноменом тахіфілаксії

B. Сенсибілізацією до препарату

C. Побічним ефектом препарату

D. Індивідуальною нечутливістю до препарату

E. Введенням препарату неправильним способом

До жінки 52 років була викликана бригада швидкої допомоги у зв'язку з задухою, що розвинулась на фоні бронхоспазму. Після внутрішньом'язового введення ефедрину гідрохлориду спостерігалось тимчасове полегшення дихання. Повторне введення препарату через півгодини мало слабкий ефект, а наступне третє введення не дало результату. Яке явище знаходиться в основі зниження бронхорозширюючої дії?

A. *Тахіфілаксія

B. Прямий антагонізм

C. Алергія

D. Непрямий антагонізм

E. Однобічний антагонізм


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 900 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)