АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У хворого з пневмонією відмічається надмірний кашель, що спричинює різкі болі у грудній порожнині. Що необхідно включити у комплексну терапію пневмонії для заспокоєння кашлю?

Прочитайте:
  1. D. обстежити хворого, встановити діагноз.
  2. А потім перемістився до правої здухвинної ділянки живота. При пальпації відмічається
  3. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  4. В наслідок правцевої інтоксикації у хворого розвилися судоми. Яким шляхом, найбільш вірогідно, зумовлено проникнення правцевого токсину у ЦНС?
  5. В результаті інсульту у хворого зникла здатність розуміти усну мову. Де локалізується осередок ураження?
  6. В результаті інсульту у хворого зникла здатність читати. Де локалізується осередок ураження?
  7. В який відділ дванадцятипалої кишки необхідно ввести фіброгастроскоп, щоб оглянути великий сосочок дванадцятипалої кишки?
  8. В. Налякати, сказавши, що тоді необхідно буде зробити внутрішньом'язову ін'єкцію.
  9. Віддалені за кліматичними умовами від постійного місця проживання хворого (виберіть всі
  10. Деонтологія догляду. Роль молодшого медичного персоналу в психосоматичній підготовці хворого до операції. Організація дозвілля хворих.

A. *Кодеїну фосфат

B. Настій трави термопсису

C. Сальбутамол

D. Камфору

E. Метацин

При тривалому застосуванні хворим на бронхіальну астму фенотеролу в якості бронхорозширюючого засобу його терапевтична активність поступово зменшилась. Яка вірогідніста причина розвитку звикання?

A. *Зменшення кількості β-адренорецепторів

B. Погіршення всмоктування

C. Збільшене зв”язування з альбумінами плазми

D. Посилення елімінації

E. Зменшення кількості Gs білків

Чоловік 45 років хворіє на бронхіальну астму. Йому було прописано препарат у таблетках, що сприяв поліпшенню стану хворого. Однак, через деякий час у нього погіршився сон, підвищився АТ. Який засіб було призначено пацієнту?

A. *Ефедрин

B. Сальбутамол

C. Метацин

D. Ізадрин

E. Папаверин

До чоловіка 22 років була викликана бригада швидкої допомоги з приводу приступу бронхіальної астми. Який шлях введення сальбутамолу найбільш доцільний у данному випадку?

A. *Інгаляційний

B. Внутрішньовенний

C. Внутрішньом'язовий

D. Підшкірний

E. Сублінгвальний.

У дитини 6 років діагностовано гострий бронхіт. Приступи сухого кашлю викликали безсоння,, втрату апетиту. В легенях відмічаються сухі хрипи, температура знижена – 36,1С, пульс 87 в хв., ЧД – 36 в хв. Який лікарський засіб слід призначити?

A.* Кодеїн

B. Ефедрин

C. Етимізол

D. Еритроміцин

E. Еуфілін

Хворому з хронічним бронхітом призначено лібексин. Який механізм протикашльової дії препарату?

A. * Анестезує слизову дихальних шляхів

B. Стимулює адренорецептори

C. Пригнічує центр кашлю

D. Стимулює центр дихання

E. Збільшує секрецію залоз бронхів

Хворому із гострою пневмонією було призначено препарат з протикашлевою дією, яка пов”язана із виразним пригніченням кашльового центру. Який препарат призначив лікар?

A. * Кодеїн

B. Лібексин

C. Бромгексин

D. Терпінгірат

E. Калію йодид

При черговому нападі бронхіальної астми хворий за допомогою інгалятора вдихнув препарат, який у вигляді інгаляцій використовується як бронхолітик, а в ін’єкціях - в акушерській практиці для попередження викиднів. Який препарат був використаний хворим?

A. * Фенотерол

B. Сальбутамол

C. Адреналін

D. Ефедрин

E. Еуфілін

Лікар швидкої допомоги був викликаний до жінки 40 років з приводу приступу бронхіальної астми з явищами стенокардії, лікар ввів хворій належний препарат. Який із препаратів найбільш ефективний для невідкладної допомоги?

A.* Сальбутамол

B. Ефедрин

C. Адреналін

D. Атропін

E. Платифілін

Хворий прийшов на прийом до лiкаря з метою обстеження свого здоров'я. У черзi пiд час чекання у нього виник приступ бронхiальної астми. Препарати якої групи доцільно застосувати для надання йому першої допомоги?

A.* β-адреномiметики

B. Н-холiномiметики

C. М- холiномiметики

D. Симпатолiтики

E. β-адреноблокатори

34. Хворий з гострим ринітом часто застосовував інтраназально 5% розчин ефедрину гідрохлорид.. Ефективність препарату різко зменшилась, на 3-й день зникла повністю. Чим зумовлене швидке зниження ефективності (тахіфілаксія)?

A.* Прогресивним зменшенням запасів норадреналіну в закінченнях симпатичних нервів

B. Порушенням синтезу норадреналіну закінченнях симпатичних нервів

C. Порушенням процесу звільнення медіатора із депо

D. Збільшенням зворотнього захоплення медіатора

E. Блокада адренорецепторів

Хворій, що страждає на бронхіальну астму з супутнею стенокардією напруги був призначений препарат в інгаляціях. Під час чергової інгаляції хворій стало погано; виникло серцебиття, а потім болі в області серця з іррадіацією в ліву лопатку і плече. Який з перелічених препаратів міг викликати ці побічні ефекти під час інгаляції?

A.* Ізадрин

B. Кромолін-натрій

C. Еуфілін

D. Фенотерол

E. Нафтизин

36. Хвора на бронхіальну астму приймала протягом 2-х місяців преднізолон у таблетках (по 1 табл. 3 рази на день). Внаслідок значного покращання стану раптово припинила його прийом. Розвиток якого ускладнення високо ймовірний у цьому випадку?

A. *Синдрому відміни

B. Синдрому Іценко-Кушінга

C. Шлункової кровотечі

D. Ожиріння верхньої половини тулуба

E. Гіпотонії


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 979 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)