АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

У хворої з артеріальною гіпертензією розвинувся приступ бронхіальної астми. Який з нижчеперерахованих бронхолітичних засібів може спровокувати гіпертензивну кризу?

Прочитайте:
  1. C. Серия эпилептических приступов.
  2. Больной М., 12 лет, жалобы при поступлении в стационар на приступы учащенного сердцебиения, начинаются внезапно, заканчиваются внезапно, проходят после применения
  3. В) острый приступ глаукомы
  4. Дифференциальная диагностика судорожных приступов.
  5. Для зняття марення і галюцинацій у хворої на шизофренію лікар використав аміназин. Який механізм антипсихотичної дії препарату?
  6. До чоловіка 22 років була викликана бригада швидкої допомоги з приводу приступу бронхіальної астми. Який шлях введення сальбутамолу найбільш доцільний у данному випадку?
  7. Збір анамнезу у дитини та її батьків. Оцінка загального стану хворої дитини. Поняття:діагноз, симптом, синдром.
  8. Какой по счету приступ болей у больного с наличием камней в желчном пузыре будет являться показанием к направлению его на оперативное лечение?
  9. Медицинская сестра детской больницы выписана из стационара, переболевшая среднетяжелой формой скарлатины. Когда она может приступить к работе в детской больнице
  10. Надання допомоги при нападі бронхіальної астми

A. *Ефедрину гідрохлорид

B. Сальбутамол

C. Еуфілін

D. Беротек

E. Ізадрин

У хворого після довготривалого застосування призначеного з приводу гострого респіраторного захворювання препарату виникли слідуючі симптоми: головний біль, запаморочення, шум у вухах, нудота, біль в епігастральній області. Який препарат міг викликати подібну клінічну картину?

A. *Ацетилсаліцилова кислота

B. Вітамін С

C. Нафтизин

D. Бромгексин

E. Мідантан

Хворий із хронічним бронхітом тривалий час застосовує ефедрин. З чим пов’язаний механізм дії цього препарату?

A. * Стимуляція вивільнення норадреналіну в синаптичну щілину

B. Блокування вивільнення норадреналіну в синаптичну щілину

C. Стимуляція α -адренорецепторів

D. Блокування β-адренорецепторів бронхів

E. Безпосередній вплив на м’язи бронхів

До лікаря звернувся пацієнт з проханням замінити відсутній на даний момент в аптеці бронхолітик ізадрин на найбільш близький за дією препарат. Який з наведених нижче засобів можна рекомендувати хворому?

A. *Сальбутамол

B. Еуфілін

C. Адреналіну гідрохлорид

D. Атропіну сульфат

E. Ефедрину гідрохлорид

Хворий знаходиться на стаціонарному лікуванні з приводу бронхіальної астми. Як супутнє захворювання діагностовано гіпертонічну хворобу. Який з наведених препаратів протипоказаний у даному випадку?

A. *Анаприлін

B. Папаверину гідрохлорид

C. Атропіну сульфат

D. Сальбутамол

E. Ефедрину гідрохлорид

19. 40-річний хворий страждає на бронхіальну астму протягом тривалого часу, а також тахікардією. Вкажіть найдоцільніший в даній ситуації препарат для усунення бронхоспазму:

A. *Сальбутамол

B. Ефедрину гідрохлорид

C. Атропіну сульфат

D. Адреналіну гідрохлорид

E. Ізадрин

Хворий 40 років, що страждає на бронхіальну астму, приймав курс лікування еуфіліном, що покращив стан його здоров’я. Який біохімічний механізм дії цього засобу?

A. *Блокада фосфодіестерази

B. Активація аденілатциклази

C. Блокада гіалуронідази

D. Стимуляція Na+-К+-АТФ-ази

E. Блокада моноаміноксидази

Чоловіку 70 років, який страждає на хронічний бронхіт, призначений протикашльовий препарат-кодеїн.Який механізм забезпечує гальмування кашльового центру?

A. Центральний.

B. Рефлекторний.

C. Конкурентний.

D. Місцева дія.

E. Периферична дія.

Для попередження нападу бронхіальної астми, лікар призначив хворому кромолін натрію. Який з приведених механізмів характерний для його засобу?

A. *Стабілізація мембран тучних клітин

B. Зв'язування вільного гістаміну

C. Блокада гістамінових рецепторів

D. Зниження концентраціі імуноглобулінів

E. Інактивація гістаміну

У хворого, що проходить у стаціонарі курс лікування з приводу бронхіальної астми супутнім захворюванням є глаукома. Препарати якої групи в зв’язку з цим не рекомендується включати в терапію бронхіальної астми?

A. * М-холіноблокатори

B. Адреноміметики

C. Міотропні спазмолітики

D. Глюкокортикоїди

E. Адреноблокатори


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 636 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)