АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

На третій день після резекції шлунку виникла атонія кишківника. Який із препаратів необхідно застосувати ?

Прочитайте:
  1. B. Після судово-медичної експертизи
  2. D. Це спосіб, при якому передню черевну стінку беруть двома руками в повздовжню складку, після чого просять роділлю потужитись
  3. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  4. Б) Визначте показання до застосування препаратів.
  5. Багато психотропних препаратів (мескалін, ЛСД) імітують природні медіатори. На який процес синаптичної передачі вони впливають?
  6. Будова, топографія і фізіологія травлення в багатокамерному шлунку
  7. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  8. В токсикологічне відділення надійшов чоловік 40 років , який отруївся інсектицидом – хлорофосом. Який реактиватор холінестерази слід застосувати ?
  9. В який відділ дванадцятипалої кишки необхідно ввести фіброгастроскоп, щоб оглянути великий сосочок дванадцятипалої кишки?
  10. В. Налякати, сказавши, що тоді необхідно буде зробити внутрішньом'язову ін'єкцію.

A.* Прозерин

B. Атропiну сульфат

C. Бензогексонiй

D. Но-шпу

E. Пiрилен

В лікарню привезли хворого з отруєнням. Необхідно терміново викликати блювоту. Який з перерахованих нижче засобiв слід застосувати?

A. *Апоморфiну гiдрохлорид

B. Етаперазин

C. Церукал

D. Димедрол

E. Панкреатин

У хворого з виразковою хворобою шлунку виявлено Helicobacter pylors. Який з нижчеперерахованих препаратів доцільно використати у цьому випадку?

A. *Метронідазол

B. Бісептол

C. Ентеросептол

D. Левоміцетин

E. Сульфадиметоксин

Належить до засобів, що викликають підвищення моторики кишківника, діє в основному на товсту кишку, може кумулювати і подразнювати нирки, забарвлює сечу у червоний колір.

A. *Фенолфталеїн

B. Корінь ревеню

C. Магнію сульфат

D. Натрію сульфат

E. Бісакодил

Жінка 40 років звернуласть до лікаря з приводу кишкового порушення, що проявилось у частому стулі, бурганні у черевній порожнині, метеоризм. Бак. аналіз не виявив патогенної флори. Який лікарський засіб найбільш доцільно призначити в цьому випадку?

A. *Імодіум

B. Фталазол

C. Бісептол

D. Фурацилін

E. Тетрациклін

24. В стаціонар поступив хворий з діагнозом: "Виразкова хвороба 12-палої кишки у фазі загострення, виразка цибулини 12-палої кишки". Аналіз шлункового соку показав збільшення секреторної і кислотоутворюючої функції шлунку. Виберіть препарат,що знижує секреторну функцію залоз шлунку за рахунок блокади H2-рецепторів.

A. *Ранітидин

B. Атропін

C. Метацин

D. Платифілін

E. Екстракт красавки сухий

Хворий з хронічним гіперацидним гастритом для зняття печії приймає антацидний засіб, після прийому якого спостерігає покращення, однак разом з тим виникає відчуття розпирання в шлунку. Який з перелічених препаратів міг викликати вказаний побічний ефект?

A. *Натрію гідрокарбонат

B. Магнію оксид

C. Магнію трисилікат

D. Алюмінію гідрооксид

E. Пепсин

26. Хворий із хронічним закрепом приймав щодня одну таблетку “Сенадексин”. Через деякий час для отримання ефекту він змушений був приймати по 2 таблетки. Вкажіть, як називається такий тип зміни дії лікарських речовин:

A. * Звикання

B. Лікарська залежність

C. Ідіосинкразія

D. Сенсибілізація

E. Кумуляція

Чоловіку 42 років, що страждає на виразкову хворобу 12-палої кишки призначені такі препарати: де-нол, ампіцилін, метронідазол. Терапія виявилась доцільною. Яка основна причина високої ефективності цього комплексу препаратів?

A. *Пригнічення Helycobacter pylori

B. Зменшення впливу патогенної флори кишківника

C. Підсилення резистентності слизової оболонки 12-палої кишки

D. Підсилення синтезу простагландинів

E. Покращення мікроциркуляції

Чоловік 37 років госпіталізований до хірургічного відділення з явищами гострого панкреатиту (блювота, діарея, брадикардія, гіпотензія, слабість, явища зневоднювання організму). Який препарат найбільш доцільно використати в першу чергу?

A. *Контрикал

B. Но-шпа

C. Платифілін

D. Етаперазин

E. Ефедрин

До гастроентерологічного відділення госпіталізовано чоловіка 25 років зі скаргами на голодні болі, відчуття важкості за грудиною, печію. Лікар призначив гастроцепін. Яка фармакодинамічна властивість гастроцепіну примусила лікаря зробити цей вибір?

A. *Зниження секреції соляної кислоти і гастрину

B. Розслаблення гладкої мускулатури шлунку

C. Розслаблення мускулатури жовчних протоків

D. Пригнічення Helycobacter pylori

E. Зниження секреції трипсину підшлунковою залозою


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 609 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)