АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Хворий надійшов у хірургічне відділення з діагнозом: гострий панкреатит, розпочато консервативне лікування. Призначення якого препарату є патогенетично обгрунтоване?.

Прочитайте:
  1. E. Продукт, натуральні властивості якого змінені з метою обману споживача
  2. IV. Відділення для лікування відкритими джерелами.
  3. VІІІ. Лікування.
  4. А. Консервативне ведення пологів за Цов’яновим.
  5. А. Консервативне ведення пологів за Цов’яновим.
  6. Акушерка післяпологового відділення виявила у породіллі на 3 добу почервоніння в ділянці швів на промежині та гнійні виділення. Яка найбільш доцільна тактика в цьому випадку?
  7. Акушерські інструменти, їх призначення.
  8. В лікарню поступив хворий, який в стані важкої депресії намагався покінчити життя самогубством. Які засоби необхідно призначити хворому ?
  9. В токсикологічне відділення надійшов чоловік 40 років , який отруївся інсектицидом – хлорофосом. Який реактиватор холінестерази слід застосувати ?
  10. В токсикологічне відділення привезли дитину яка отруїлася грибами, а саме – мухоморами. Який препарат слід використати для надання невідкладної допомоги в першу чергу?

A. *Контрикал

B. Трипсин

C. Хімотрипсин

D. Панкреатин

E. Фібринолізин

Хворому з виразковою хворобою призначено фамотидин. Кислотність шлункового соку значно знизилась. Який механізм лежить в основі дії даного препарату?

A. *Блокада Н2-гістамінових рецепторів

B. Блокада Н1-гістамінових рецепторів

C. Блокада М1-холінорецепторів

D. Пригнічення активності Н+К+АТФ-ази

E. Блокада Н-холінорецепторів симпатичних гангліїв

У стаціонар поступив хворий з діагнозом “Виразкова хвороба 12-палої кишки в фазі загострення.” Аналіз шлункового соку показав підвищення секреторної і кислотоутворюючої функції шлунку. Виберіть препарат, який знизить секреторну функцію залоз шлунку за рахунок блокади Н2-рецепторів.

A. * Ранітидин

B. Екстракт красавки сухий

C. Атропін

D. Метацин

E. Платифілін

Жінка 28 років звернулася у поліклініку зі скаргами на головний біль. Лікар запропонував їй парацетамол, взявши до уваги наявність соматичного захворювання. Яка супутня хвороба визначила призначення саме парацетамолу?

A. *Виразкова хвороба шлунку

B. Ревматоїдний артрит

C. Холецистит

D. Атеросклероз

E. Нефрит

11. Юнак 23 років з діагнозом виразкова хвороба шлунку надійшов до гастроентерологічного відділення в зв”язку з частими рецидивами і незадовільною дією попереднього лікування. Хворий одержував в”яжучі, холіно-, гістаміно- та H+К+-АТФ-аза-блокатори. Яку групу препаратів найбільш раціонально застосувати?

A. *Антибіотики

B. Транквілізатори

C. Сульфаніламіди

D. Гормони

E. Вітаміни

У хворого після операції резекції шлунка на 2-3 день не відновилась перистальтика кишківника. Що протрібно призначити хворому для стимуляції функції шлунково-кишкового тракту?

A. *Прозерин

B. Платифілін

C. Циклодол

D. Атропін

E. Дитилін

13. У хворого Н., 40 років, виразка шлунку у стадіі загострення із значним підвищенням кислотності шлункового соку, больовим та диспептичним синдромом. Виберіть відповідний засіб:

A. * Фамотидин

B. Аллохол

C. Папаверину гідрохлорид

D. Но-шпа

E. Платифіліну гідротартрат

До приймального відділення обласної лікарні надійшла жінка 40 років з діагнозом гострого панкреатиту. Що треба в першу чергу ввести хворій?

A. *Контрикал

B. Платифілін

C. Атропін

D. Метацин

E. Пірензепін

Чоловік 37 років надійшов до хірургічного відділення з явищами гострого панкреатиту: блювота, діарея, брадикардія, гіпотензія, слабкість, явища зневоднення організму. Який препарат найбільш доцільно використати в першу чергу?

A. *Контрикал

B. Но-шпу

C. Платифілін

D. Етаперазин

E. Ефедрин

У хворого, який звернувся до лікаря діагностували анацидний гастрит. Для покращення роботи шлунку хворому призначили таблетки ацедин-пепсину. Який вид лікування був призначений хворому?

A. * Замісна терапія

B. Симптоматична терапія

C. Профілактичне застосування

D. Етіотропна терапія

E. Каузальна терапія

Хворий скаржиться на болі у шлунку, печію. При обстеженні шлункового соку виявлено підви-щення кислотності шлункового соку. Що необхідно призначити хворому для нейтралізації кислотності шлункового соку?

A. *Альмагель

B. Атропіну сульфат

C. Папаверину гідрохлорид

D. Прозерин

E. Бензогексоній

Чоловік 37 років надійшов до хірургічного відділення з явищами гострого панкреатиту: блювота, діарея, брадикардія, гіпотензія, слабкість, явища зневоднення організму. Який препарат найбільш доцільно використати в першу чергу?

A. *Контрикал

B. Но-шпу

C. Платифілін

D. Етаперазин

E. Ефедрин


Дата добавления: 2015-12-16 | Просмотры: 1109 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)