АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Завдання до лабораторної роботи

Прочитайте:
  1. C. Організаційні елементи роботи
  2. VІ.2.4.Організація роботи інфекційного стаціонару у разі виникнення осередків масових інфекційних захворювань.
  3. АЛГОРИТМ роботи над ПРОФЕСІЙНО-ОРІЄНТОВАНим ЗАВДАННЯм
  4. Виконати завдання
  5. Відповіді на ситуаційні завдання
  6. До виконання індивідуального завдання
  7. Дослідження втоми і відновлення під час м’язової роботи та адаптації організму до фізичного навантаження.
  8. Етапний медико-біологічний контроль: спрямованість, завдання, зміст і методи.
  9. Завдання
  10. Завдання 2.

У даному розділі роботи пропонується ряд експериментів, що дозволяють вивчити роботу ВІС КР580ВІ53 у всіх режимах, а також особливості її програмування і функціонування. При роботі необхідно мати перед собою діаграми роботи ПТ.

 

Завдання 1. Дослідити роботу ПТ у режимі 0.

 

Робота в режимі 0.

Досліджуємо роботу каналу ПРО ПТ у режимі 0 (табл.1). Для цього необхідно перевести перемикач SA3.1 у верхнє положення (далі "замкнути і розімкнути" перемикач) і виконати програму 1 по машинних циклах. Після виконання команди запису керуючого слова її РКС (позитивний перепад сигналу WR) рівень сигналу на виході каналу 0 стає низьким і світлодіод HL5 гасне. Після того, як канал чавантажений, можна, використовуючи для формування сигналу З кнопку SB1, переконатись, що після закінчення рахунку (після п'ятого натискання кнопки SB1) на виході каналу встановлюється сигнал високого рівня (загоряється світлодіод HL5) одночасно зі спадом сигналу С.

Таблиця 2 Програма налаштування ПТ на режимі.

Адрес Коди Асемблер Коментарі
  ЗЕЮ MVI A.CW1 Запис керуючого слова в РКС
  D39B OUT PT+3  
  ЗЕ04 MVI A,BYTE1 Завантаження молодшого байта
  D398 OUT PT  
  CF RST   Зупинка

Завдання 2. Дослідити роботу ПТ у режимі 1.

 

Робота в режимі 1.

Для дослідження роботи каналу 0 у режимі 1 необхідно виконати по машинним циклам програму (Табл.2), після чого необхідно сформувати позитивний сигнал СЕ, розімкнувши і знову замкнувши перемикач SA3.1. Далі необхідно переконатися, що з позитивним.перепадом сигналу WR при записі керуючого слова в РКС на виході каналу встановлюється напруга високого рівня до закінчення рахунка (у лічильник, як і в прикладі для режиму 0, завантажене число 4). Кількість рахункових імпульсів формувати за допомогою кнопки SB 1. Таблиця 2 Програма налаштування ПТ на режимі.

Адрес Коди Асемблер Коментарі
  ЗЕ12 MVI A,CW2 Запис керуючого слова в РКС
080В D39B OUT PT+3  
080D ЗЕ04 MVI A,BYTE1  
080F D398 OUT PT  
  CF RST   Зупинка

Завдання 3. Дослідити роботу ПТ у режимі 2.

 

Робота в режимі 2.

Дослідження роботи в режимі 2 також починається з виконання програми завантаження каналу 0 (Табл. 3) по машинних циклах. Після запису керуючого слова РКС на виході встановлюється напруга високого рівня, що стає низьким після N-ro натискання кнопки SB1 на один такт (N-коефіцієнт рахунка, N=4), після чого цикл повторюється. У тому, що перезавантаження лічильники під час рахунка не приводить до зміни тривалості поточного циклу, можна переконатися, виконавши програму (Табл. 4) (завантаження з N=3) після дворазового натискання кнопки SB1. Видно, що цей цикл закінчується ще після трьох імпульсів С, тобто з колишнім коефіцієнтом рахунка, а в наступних циклах N буде дорівнює 3, Перевірка дії сигналу СЕ проводиться аналогічно попереднім прикладам: розімкнути перемикач SA3.1 і переконатися, що рахунок забороняється. Таблиця 3 Програма налаштування ПТ на режим 2, N=4.  
Адрес Коди Асемблер Коментарі
  ЗЕ14 MVI A,CW3 Запис керуючого слова в РКС
  D39B OUT PT+3  
  ЗЕ04 MVI A,BYTE1 Завантаження молодшого байта
  D398 OUT PT  
081А OF RST   Зупинка
           

Таблиця 4 Програма налаштування ПТ на режим 2, N=3.

Адрес Коди Асемблер Коментарі  
081В ЗЕ14 MVI A,CW3 Запис керуючого слова в РКС  
081D D39B OUT PT+3    
081F ЗЕ04 MVI A,BYTE1 Загрузка молодшого байта  
  D398 OUT PT    
  CF RST   Останов  

 

 

Завдання 4. Дослідити роботу ПТ в режимі 3.

 

Робота в режимі 3.

Дослідження роботи таймера в режимі 3 проводиться в такий спосіб. Виконується програма (Табл. 5) (завантаження з N=4), після чого потрібно переконатись, що рівень вихідного сигналу буде високим протягом перших двох тактів (після триразового натискання кнопки SB1), і низьким протягом двох наступних. Після цього

необхідно записати в комірку з адресою 98Н число 5 (коефіцієнт рахунка) і знов виконати програму. Тепер рівень сигналу на виході буде високим протягом перших трьох тактів (4 натискання SB1) і низьким в протягом двох наступних. Можна також виконати програму, записавши в цю комірку число 3, і переконатися, що рахунок у цьому випадку не ведеться. Далі можна перевірити вплив на роботу каналу сигналу СЕ, виконавши програму з будь-яким коефіцієнтом рахунка, більше трьох.

  Таблиця 5 Програма налаштування ПТ на режим 3.
Адрес Коди Асемблер Коментарі
  ЗЕ16 MVI A,CW3 Запис керуючого слова в РКС
  D39B OUT PT+3  
  ЗЕ04 MVI A,BYTE1 Завантаження молодшого байта
082А D398 OUT PT  
082С CF RST   Зупинка

Завдання 5. Дослідити роботу ПТ в режимі 4.

 

Робота в режимі 4.

Дослідження роботи таймера в режимі 4 проводиться за допомогою програми (Табл. 6). Виконання цієї програми завантажує канал 0 для роботи в режимі 4 з N=4, після чого на виході встановлюється напруга високого рівня. Подача п'яти рахункових імпульсів на вхід С каналу за допомогою кнопки SB1 приводить до появи низького вихідного рівня на один такт. Якщо під час рахунка подати на вхід СЕ сигнал низького рівня розмиканням ключа SA3. 1, рахунок призупиниться, при замиканні ключа відновиться з останнього значення. Якщо перезавантажити канал за допомогою програми 6, провести рахунок не до кінця, а потім знову виконати програму 6 по кроках команд, можна переконатися, що при перезавантаженні рахунок починається спочатку.

 

Таб. 1З.Пограма налаштування ПТ на режим 4.


Дата добавления: 2015-05-19 | Просмотры: 450 | Нарушение авторских прав



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |



При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)