АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

шкірні та венеричні хвороби

Прочитайте:
  1. XII. Щоденник перебігу хвороби
  2. АВТОСОМНО-ДОМІНАНТНІ ХВОРОБИ
  3. АВТОСОМНО-РЕЦЕСИВНІ ХВОРОБИ
  4. Автосомно-рецесивні хвороби
  5. АНАМНЕЗ ХВОРОБИ (Anamnesis morbi)
  6. ВНУТРІШНІ ХВОРОБИ ТВАРИН
  7. Динаміка клінічних симптомів хвороби Лайма та кліщового енцефаліту.
  8. ЕНДОКРИННІ ХВОРОБИ
  9. Етіологія виразкової хвороби (пептичної виразки)
  10. ЖОВЧНОКАМ'ЯНОЇ ХВОРОБИ

ТЕСТИ

(для лікувальної справи, листопад 2011 рік)

 

1. У дерматологічному відділенні знаходиться хвора зі скаргами на сильний свербіж у ділянці правого передпліччя і кісті, які виникли зразу після того як хвора використовувала порошок для прання «Лоск». Об’єктивно: шкіра кісті і передпліччя гіперемірована, набрякла. На цьому фоні папульозні і везикульозні висипи. Для якого захворювання це характерно?

A. Аллергічно-контактний дерматит

B. Псоріаз

C. Токсікодермія

D. Нейродермія

E. Піодермія

 

2. При об’єктивному обстеженні хворого на шкірі виявлено папулі і бляшки рожевого кольору, вкриті сріблястими лусочками. Феномени: «стеаринова пляма, «термінальна плівка», «точкова кровотеча» - різко позитивні. Яке захворювання у хворого?

A. Псоріаз

B. Червоний плоский лишай

C. Червоний вовчак

D. Нейродерміт

E. Сифіліс

 

3. У хворого 20 років свіжий гострий передній гонорейний уретрит. Що треба зробити для підтвердження діагнозу?

A. Мазок із уретри

B. Загальний аналіз сечі

C. Загальний аналіз крові

D. Аналіз сечі по Зімницькому

E. Аналіз крові на гонокок

 

4. При огляді хворого фельдшер виявив на шкірі волосистої частини голови, розгинальних поверхнях кінцівок мономорфний висип у вигляді рожево-червоних папул, покритих сріблястими лусочками. Для якого захворювання характерні дані ознаки?

A. Псоріазу

B. Сухої себореї

C. Червоного вовчака

D. Нейродерміту

E. Червоного плоского лишаю

 

5. До фельдшера на ФАП звернулася мати з дитиною 5 років із скаргами на висип на волосистій частині голови. При огляді виявлено два вогнища рожевого кольору круглої форми з чіткими границями, висівкоподібним лущенням на поверхні і обламаним волоссям на рівні 3-6 мм від поверхні шкіри. Про яке захворювання слід подумати?

A. Мікроспорію

B. Стрептококове імпетиго

C. Різнокольоровий лишай

D. Гніздову плешивість

E. Головну вошивість

 

6. Хвора скаржиться на висип на верхній губі, який супроводжується печінням та свербежем. Об’єктивно: на червоній окрайці верхньої губи на фоні еритеми, набряку наявні везикули із прозорим вмістом. Про яке захворювання слід подумати?

A. Простий герпес

B. Імпетиго

C. Контактний дерматит

D. Звичайну пухирчатку

E. Екзему

 

7. До ФАПу звернулась жінка зі скаргами на сильний свербіж у дылянці правого передпліччя і кисті, які виникли після використання нового прального порошку. Об’ективно: шкіра кисті і передпліччя гіперемована, набрякла, папульозні і везикулярні висипи. Встановіть діагноз?

A. Алергічно-контактний дерматит

B. Псоріаз

C. Нейродерміт

D. Токсикодермія

E. Піодермія

 

8. Паціентка скаржиться на появу сверблячки, особливо вночі протягом 3 днів. При огляді: на шкірі пальців, передній поверхні пахових ямок, на животі, сідницях, внутрішній поверхні стегон чисельні попарно розміщені папуло-везикули, екскоріації, кров’янисті кірочки. Встановіть діагноз?

A. Короста

B. Алергічний дерматит

C. Екзема

D. Атопічний дерматит

E. Піодермія

 

9. У хворої при огляді виявлено: на шкірі правої гомілки вогнище з чіткими межами. На фоні гіперемії та незначної інфільтрації відмічаються везикули, точкові ерозії, що виділяють серозний ексудат, кірочки, по периферії вогнища – пустули. Встановіть діагноз?

A. Гостра мікробна екзема

B. Атопічний дерматит

C. Нейродерміт

D. Псоріаз

E. Бешиха

 

10. Яке захворювання відноситься до глибоких стрептококових уражень шкіри?

A. Ектима.

B. Стрептококове імпетиго.

C. Стрептококова заїда.

D. Навкололіктьова фліктема.

E. Вульгарне імпетиго.

 

11. Найбільш характерною для псоріазу є локалізація висипок:

A. На ліктях та колінах.

B. На обличчі.

C. На тильних поверхнях рук.

D. На тулубі.

E. На долонях і підошвах.

12. При червоному плоскому лишаї елементи висипки:

A. Папула.

B. Пляма.

C. Вузол.

D. Пухир.

E. Вегетації.

 

13. На шкірі пацієнта виявлені утворення круглої форми, розміром до 0,5 см, які підвищуються над рівнем шкіри і містять прозору рідину. Вкажіть вид висипу.

A. Везикули

B. Міхури

C. Пустули

D. Папули

E. Бляшки

 

14. До фельдшера на ФАП з’явився хворий, у якого в глибині між пальцевих складок стоп (4 і 5, 3 і 4) відмічається свербіж, набряк, мацерація рогового шару, відшарування мацерованого епідермісу і наявність болісних ерозій. Можна запідозрити захворювання:

A. Інтертригіозна форма епідермофітії

B. Різнобарвний лишай

C. Сквамозно-гіператотична форма епідермофітії

D. Трихофітія

E. Мікроспорія шкіри

 

15. До фельдшера з’явився хворий 45 років, який скаржиться на наявність висипу на грудній клітині. Об’єктивно: висип однобічний, на тілі інфільтрації й еритеми виявляються згруповані міхури з серозним та каламутним вмістом. З анамнезу: впродовж 3 днів до появи висипу відмічалось підвищення температури, головний біль, невралгічний біль у зоні майбутнього висипу. Яку патологію варто запідозрити у хворого?

A. Оперезувальний герпес

B. Герпес простий

C. Стафілострептодермія

D. Бешиха

E. Себорея

 

16. До фельдшера звернувся хворий, який скаржиться на печіння, свербіж, відчуття жару, болючість в місті дії подразника – невідомої хімічної речовини. Об’єктивно: відмічається наявність еритеми, пухирців, які з’явились через 20 хвилин після дії подразника. Про яку хворобу треба думати?

A. Простий контактний дерматит

B. Алергійний контактний дерматит

C. Стрептостафілодермія

D. Екземема

E. Токсикодермія

 

17. До фельдшера ФАПу звернувся хворий 43 років, у якого на обличчі у вигляді метелика відмічається еритема зі стійким розширенням капілярів, поверхневою клітинною запальною інфільтрацією, набряком. Яку хворобу можна запідозріти?

A. Червоний вовчак, дискоїдна форма

B. Псоріаз

C. Червоний плоский лишай

 

D. Рожевий лишай

E. Атопічний дерматит

 

18. При профілактичному огляді дітей в сільській школі, фельдшером виявлено дитину, на волосистій частині голови якої 3 круглі плями з порідінням волосся.

Об’єктивно: плями розміром до 1,5 см в діаметрі, без різко виражених запальних явищ, лущаться. У вогнищах ураження волосся обламане на рівні 6 мм над рівнем шкіри. Який додатковий метод обстеження Ви застосуєте для встановлення діагнозу?

  1. Мікроскопічне дослідження ураженого волосся та лусочок

B. Серологічне дослідження

C. Вірусологічне дослідження

D. Відшарування за Арієвичем

E. Імунологічне дослідження

 

19. До фельдшера ФАПу звернулася пацієнтка 30-ти років у якої після лікування антибіотиками з’явилися висипи на спинці носа та щоках. За формою нагадують крила метелика. На пальцях кистей міхурцеві висипи з кров’янистим вмістом. Під шкірою пальпуються еластичні вузлики. Спостерігається ламкість нігтів, випадіння волосся. Вкажіть найбільш ймовірний діагноз.

  1. Системний червоний вовчак
  2. Ревматизм
  3. Склеродермія
  4. Вузликовий періартеріїт
  5. Ревматоїдний артрит

 

 


Дата добавления: 2015-09-03 | Просмотры: 952 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.008 сек.)