АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Методика викладання та методи навчання

Прочитайте:
  1. I. Организационно-методический раздел
  2. II.Методи діагностики інфекції під час вагітності
  3. III. Учебно-методическое и информационное обеспечение лекционных занятий
  4. III. Хімічні методи.
  5. IV. Зміст навчання
  6. IV. Методические указания студентам по подготовке к занятию
  7. V. Зміст навчання
  8. V. Матеріали методичного забезпечення заняття
  9. V. Методика проведения занятий
  10. V. Методичне забезпечення

Основними організаційними формами вивчення дисципліни є аудиторна, та самостійна робота.

Аудиторна робота передбачає проведення лекцій, семінарських, практичних занять, контрольних заходів (поточний, модульний контроль, залік).

Лекції - основна форма проведення навчальних занять з судової медицини та психіатрії, їх тематика визначається навчальною програмою. Проводяться з метою логічного, систематизованого викладання певного наукового матеріалу, ілюстрованого за необхідності засобами наочності. Для ефективнішого засвоєння матеріалу лекції необхідне використання різноманітних технічних засобів навчання.

Семінарські заняття з судової медицини та психіатрії в навчальному процесі проводяться з метою поглибленого вивчення цієї дисципліни й опанування її методологічних засад. Семінари мають сприяти розвиткові творчої самостійності курсантів, студентів і слухачів, поглибленню їхнього інтересу до науки та наукових досліджень з судової медицини та психіатрії, розвитку культури мовлення, формуванню навичок і вмінь публічного виступу, участі в дискусії; допомогти належним чином опанувати курс "Судова медицина та психіатрія".

Практичні заняття з судової медицини та психіатрії в навчальному процесі - форма навчального заняття, при якій викладач організує детальний розгляд курсантами, студентами і слухачами окремих теоретичних положень навчальної дисципліни та формує вміння і навички їх практичного застосування. Перелік тем практичних занять визначається тематичним планом дисципліни. Практичне заняття може проводитись у формі індивідуальних чи групових вправ, рішення завдань, розбору на конкретних ситуаціях рольових ігор, комплексу практичного навчання на місцевості та інше.

Контрольні заходи. Рівень засвоєння навчального матеріалу з судової медицини та психіатрії перевіряється в ході проведення поточного, модульного та підсумкового контролю.

Поточний контроль здійснюється в ході семінарських занять, періодичної перевірки опорних знань, відпрацювання академічних заборгованостей, проведення поточного тестування, контрольних зрізів, надання індивідуальних консультацій з судової медицини та психіатрії.

Модульний контроль здійснюється після завершення вивчення предметів курсу в цілому у формі тестових та інших завдань або співбесіди.

Підсумковий контроль здійснюється з метою з'ясування рівня засвоєння теоретичного матеріалу з навчальних дисциплін та виставлення підсумкової оцінки. Підсумкова (загальна) оцінка є сумою рейтингових оцінок (балів) з усіх видів аудиторної, самостійної роботи й модуль-контролів у формі диференційованого заліку за стобальною шкалою ЕСТ5 кредитно-модульної системи.

Консультації (індивідуальні чи групові) проводяться з метою отримання курсантами, студентами, слухачами відповіді на окремі теоретичні питання та для пояснення певних теоретичних положень. У процесі консультацій (особливо поточного характеру) допускається діагностичне тестування знань для виявлення ступеня засвоєння окремих теоретичних положень, теорій, рівня сформованості вмінь і навичок, перевірки ефективності прийомів і методів навчання, використовуваних під час аудиторних занять.

Самостійна робота є основним способом засвоєння курсантом, студентом або слухачем навчального матеріалу в час, вільний від обов'язкових навчальних занять, без участі викладача. Вона базується на використанні підручників і методичних указівок, статей сучасних періодичних видань, роботі в інформаційних мережах, опрацюванні додаткової літератури, розділів, які не викладаються на лекціях, участі в конференціях та різних конкурсах.


Дата добавления: 2015-10-20 | Просмотры: 400 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)