АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Будова молекули

Прочитайте:
  1. E. Збільшити полярність молекули фенобарбітала
  2. Анатомічна будова зубів різцевої групи верхньої і нижньої щелепи.
  3. Анатомічна будова кістки
  4. Бактерії, будова, особливості.
  5. Будова i з’єднання кiсток грудного пояса
  6. Будова i з’єднання кiсток передплiччя та кистi
  7. Будова автономної нервової системи.
  8. Будова бактеріальної клітини
  9. Будова гіпоталамуса.
  10. Будова гіпоталамусу III шлуночка та ретикулярної формації

Крохмаль – полісахарид побудований з залишків глюкози. Являє собою продукти конденсації великої кількості молекул моносахаридів. Загальна формула (C6H10O5)n. Елементарна комірка [C6H7O2(OH)3]. В утворенні молекул крохмалів беруть участь глюкозидний і четвертий гідроксин, тобто утворюється 1,4-глюкозидний зв’язок.

n

Крохмаль являє собою суміш двох полісахаридів однакового складу (C6H10O5) – амінози і амінопектину.

Аміноза побудована з декількох сотень залишків глюкози, які з’єднані a-1,4-зв’язками. Ці ланцюги або зовсім не розгалужені, або розгалужені дуже мало.

 

Амінопентин –високорозгалужена молекула, побудована з декількох сотень ланцюгових ферментів. Кожен з яких вміщує від 20 до 25 a-1,4-зв’язаних глюкозидних залишків. Інші ланцюги зв’язані один з одним a-1,6-зв’язками. Масова доля амінози в крохмалі переважно складає 10-20%, амінопектину – 80-90%.  

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 380 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)