АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Всього корів 850 гол. Затвор 80 гол. Середньодобова молоч продуктивність здоров 14кг, хвор – 5. Середня тривалість хвороби 4 діб.

Прочитайте:
  1. A. Бронхоентатичної хвороби
  2. B Середня мозкова артерія
  3. B Середня мозкова артерія
  4. D.Не вбиває, не гнітить збудників хвороби в організмі
  5. E. Запис в історії хвороби
  6. II. Медицинская статистика. Демография. Здоровье населения.
  7. V. АНАМНЕЗ ХВОРОБИ
  8. V. РЕВМАТИЗМ. ХВОРОБИ СУГЛОБІВ. СИСТЕМНІ ЗАХВОРЮВАННЯ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ.
  9. XI. Щоденник хвороби
  10. XIV. БЕСНИЯТ ЗАТВОРНИК И ЛУДИЯТ ЗАТВОРНИК

1. Розробіть комплексний план лікувально-профілактичних при гострому ацидозі передшлунків у корів.

Не слід допускати поїдання великої кількості кормів, багатих на крохмаль і цукри. Кормових буряків потрібно згодовувати не більше 25 кг, цукрових — 10 кг на добу за 2—3 прийоми. В раціоні тварин вміст цукру повинен становити 4,5—5 г/кг маси тіла. Для профілактики ацидозу рубця у корів запропоновано препарат мацеробацилін. Його в дозі 0,3 г на 100 кг маси тіла дають із концентрованими або іншими кормами один раз на добу протягом 30—60 днів. Інші ферментні препарати (амілосубтилін, протосубтилін, пектофое-тидин) згодовують із кормом з розрахунку 0,3—0,5 г на 1 к. од. раціону протягом 30 днів, вівцематкам амілосубтилін ГЗХдають у дозі 0,05 г на 1 кг маси тіла.

Для уточнення діагнозу проведіть клін. обстеж. хв. тв., звертаючи головну увагу на патогном. симптоми.

Призначте комплексне лікування хворих корів.

Лікування гострого ацидозу рубця спрямоване на видалення його вмісту, нормалізацію рН рубцевого вмісту, відновлення життєдіяльності корисної та пригнічення розвитку шкідливої мікрофлори рубця, відновлення кислотно-лужної рівноваги в організмі, ліквідацію дегідратації. Промивання рубця дає позитивні результати у перші 12—ЗО год від початку захворювання. Якщо кормові маси неможливо видалити через шлунковий зонд, застосовують румінотомію. Щоб прискорити відновлення життєдіяльності ікрофлори передшлунків, рекомендують вводити 2—3 л вмісту рубця від здорових тварин. Усередину застосовують натрію гідрокарбонат по 100—150 г на 0,5—1 л води 5—8 разів на день. Внутрішньовенно його ін'єктують у формі 4%-го розчину в дозі 800—900 мл. Необхідно також вводити всередину лужну суміш, що складається з натрію і калію гідроокису — по 60 г, натрію двовуглекислого — 600, кальцію вуглекислого -— 1000 г, води — 15 л. Таку суміш використовують за 2—3 прийоми протягом доби до нормалізації рН рубцевого вмісту. Періодично масажують рубець. Після відновлення рН застосовують 2—3 л вмісту рубця від клінічно здорових тварин. Через гільзу троакара в різні шари вмісту рубця вводять 3 л 1%-го розчину калію перманганату; 1,2—2,5 л 8%-го розчину натрію гідрокарбонату. Процедуру повторюють через 3— 4 год. Для лікування ацидозу рубця у корів ефективним є мацеробацилін ГЗХ в добовій дозі 10—12 г протягом 2—3 днів і більше. Показані серцеві, румінаторні й проносні засоби, які використовують при атонії та гіпотонії передшлунків.

№10

Всього телят 500 гол. Захв 120 гол. Середньодобовий приріст здорових – 0,80кг; хвор – 0,10кг. Середня тривалість хвороби 12 дн. Середня маса хворих 70 кг. Вік загиблих тв. 60дн.

1. Розробіть комплексний план заходів з профілактики і лікування телят хворих на бронхопневмонію.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 450 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)