АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Всього корів 300 гол. Захвор влітку 50 гол. Вимушено забито 10гол. Загинуло 5 гол. Середня маса вимушено забитих 400 кг. Середня маса загиблих тв.. 400кг.

Прочитайте:
  1. B Середня мозкова артерія
  2. B Середня мозкова артерія
  3. D. Скоріше за все ятрогенне захворювання з елементами неврозу,однак пацієнтку слід до обстежити
  4. II. Захворювання, викликані впливом промислових аерозолів
  5. II.Захворювання черевної стінки і органів черевної порожнини
  6. III. Історія теперішнього (нинішнього) захворювання (Anamnesis morbi)
  7. IV. Захворювання, синдроми і феномени
  8. N Проведення профілактики захворювань серед породіль та новонароджених.
  9. V. РЕВМАТИЗМ. ХВОРОБИ СУГЛОБІВ. СИСТЕМНІ ЗАХВОРЮВАННЯ СПОЛУЧНОЇ ТКАНИНИ.
  10. XIX. Догляд за хворими з хірургічними захворюваннями та пошкодженнями органів черевної порожнини.

1.Розробіть план заходів з профілактики отруєнь ВРХ при добавці до раціону карбаміду (сечовини).

Сечовина (карбамід) — це синтетична речовина, яка застосовується для годівлі жуйних. У рубці жуйних вона під дією ферменту уреази розпадається на аміак і вуглекислоту. Азот аміаку засвоюється мікрофлорою рубця і використовується як своєрідний будівельний матеріал для білка мікробних тіл. Добова норма карбаміду для великої рогатої худоби становить 85 – 100 г.

Запобігання отруєнням великої рогатої худоби карбамідом полягає в суворому додержанні норм кормових раціонів, в які додають сечовину та інші амонійні сполуки. При цьому слід враховувати не тільки масову кількість добової добавки сечовини, а й співвідношення білкових, мінеральних, вуглеводних компонентів корму, поступову підготовку трав, вік тварин, стан вагітності, лактації.

Для уточнення діагнозу проведіть клін. обстеж. хв. тв., звертаючи увагу на клін. симптоми.

Надайте термінову допомогу хворим тваринам та призначте подальший курс лікування. Ваші дії відносно вимушено забитих та загиблих тварин.

Основна мета лікувальних заходів полягає в нейтралізації аміаку в рубці, усуненні лужності вмісту рубця, викликаної аміаком. Лікувальний ефект забезпечує призначення всередину 1 %-го розчину оцтової кислоти в кількості 1 л або 0,5 %-го — 2 – 4 л, а також 0,5 – 1 кг цукру в 1 л води. Рекомендується давати усередину 4 – 5 л кислого молока або сироватки. Г. О. Хмельницький запропонував давати великій рогатій худобі 25 – 30 мл формаліну на 100 кг маси тіла. Формалін розводять в 1 л води і за допомогою шприца Жане вводять у рубець.

М'ясо від вимушено убитих через отруєння карбамідом тварин піддають лабораторним дослідженням і при його доброякісності використовують на варені м'ясні вироби або консерви. М'ясо від тварин, вимушено забитих у стані агонії, в їжу не допускається. Таке м'ясо і внутрішні органи можна використовувати в корм хутровим звірам після термічної обробки. Причому спочатку його згодовують невеликій групі дорослих тварин.

№14

Всього корів 800 гол. Захвор 15 гол. Середньодобова молоч продуктивність здоров 12кг, хвор – 3. Середня тривалість хвороби 6 діб. Вимушено забито 35 гол. Середня маса забитих тв.. 480кг.

1.Розробіть комплексний план заходів щодо згодовування рослин, які підвищують чутливість шкіри до дії сонячного світла (фото сенсибілізуючих)

Не слід випасати тварин на ділянках з рослинами, які виявляють фотодинамічну дію в сонячну погоду. Не згодовувати корми з цих рослин у сонячну погоду. Їх доцільно давати в суміші з іншими кормами.

Проводити роз’яснювальну роботу серед тваринників про характерніособливості кормових рослин.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 457 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)