АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Для уточнення діагнозу проведіть клін. обстеж. хв. тв., звертаючи увагу на клін. симптоми. Відберіть проби крові і проведіть визначення кількості лейкоцитів.

Прочитайте:
  1. A. Загальний аналіз сечі, сечовина, креатинін, калій сироватки крові, УЗД нирок.
  2. E. Переливання крові
  3. А. Визначення рівня аміаку сироватки.
  4. А. Визначити рівень тіреоїдних гормонів у плазмі крові, сканування щитовидної залози.
  5. А. Загальний аналіз крові, біохімічнии аналіз крові, посів крові на стерильність, формолову пробу.
  6. Алгоритм визначення дози інсулінопрепаратів на тлі глікемічного профілю
  7. Алгоритм забору крові на дослідження методом ІФА
  8. АЛЕРГІЧНІ ДІАГНОСТИЧНІ ПРОБИ (ШКІРНІ).
  9. Антигени та антитіла груп крові системи АВО
  10. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.

Проведіть консервативне лікування корів, хворих на фото сенсибілізацію, травматичний ретикуліт.

Треба виключити з раціону кормові рослини, які мають фотодинамічну дію, замінивши їх іншими кормами. Тварин переводять у затемнене приміщення. Як проносний засіб призначають рослинну олію. Уражені ділянки шкіри очищають від забруднення, промивають і змазують пом’якшувальними і дезінфікуючими мазями (іхтіоловою, карболовою, саліциловою, пастою Лассара, ментолом з цинком тощо). Для профілактики септичних процесів застосовують антибіотики.

 

№15

Всього телят 400 гол. Захв 80 гол. Середньодобовий приріст здорових – 0,35кг; хвор – 0,01кг. Середня тривалість хвороби 7 дн. Загинуло 25 гол. Середня маса загиблих 28 кг.

1.Розробіть план заходів з профілактики отруєнь тварин сполуками ртуті.

При отруєннях ртуттю передусім застосовують спеціфічний антидот -унітіол. Можливе застосування ЕДТА, БАЛ, дикатитолу, тіосульфату натрія. Всі ці препарати зв'язують ртуть в організмі тварин та значно прискорюють її виведення. Але ці речовини є синергічними хімічними сполуками, які зумовлюють виведення з організму мікроелементів.

Щоб запобігти цьому застосовують пектинові речовини -- полісахариди, які не викликають побічної дії на організм та мають виражений захисний ефект. Пектинові речовини містяться у плодах, коренеплодах, яблучному та буряковому жомі. Були проведені дослідження і розроблена технологія виробництва препарата, що виводить сполуки ртуті з організму тварин.

Для недопущення отруєнь тварин особливу увагу приділяють правилам зберігання, транспортування і застосування ртутьорганічних препаратів в сільському господарстві. Не можна проводити протруєння насіння поблизу тваринницьких приміщень, місць зберігання кормів і джерел водопостачання. Категорично забороняється зберігати корма в приміщеннях, де знаходяться протруєне зерно, використовувати транспорт і тару, забруднені

отрутохімікатами для перевезення кормів і води.

Категорично забороняється згодовувати протруєне зерно сільськогосподарським тваринам. Зерно, протруєне ртутьорганічними сполуками, не може бути знешкодженим за допомогою провітрювання, промивання або будь-яким іншими способами. Забороняється здавати протруєне зерно на різноманітні приймальні пункти, змішувати його з доброякісним зерном, а також використовувати для вирощування зеленої маси гідропонним методом. Протравлене насіння може бути використане тільки для посіву. У випадках втрати здатності сходити протруєне насіння знищують.

 


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 410 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)