АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Для уточнення діагнозу проведіть клін. обстеж. хв. тв., звертаючи увагу на патогном. симптоми.

Прочитайте:
  1. Вагітна Г., звернулась в Ж.К. з терміном вагітності 34 тижні з приводу підвищення АТ, набряків нижніх кінцівок. Який аналіз необхідно зробити для остаточної постановки діагнозу?
  2. Визначте об’єм і послідовність призначення інструментальних методів при верифікації діагнозу стабільної стенокардії.
  3. Вкажіть повну назву клінічного діагнозу. (первинна прогресуюча міодистрофія Ерба-Рота)
  4. Діагностичні критерії диференціального діагнозу.
  5. Для уточнення діагнозу проведіть клін. обстеж. хв. тв., відберіть проби біологічних рідин та вмісту рубця для лаб досліджень та інтерпретуйте отримані показники.
  6. Для уточнення діагнозу проведіть клін. обстеж. хв. тв., звертаючи увагу на клін. симптоми. Відберіть проби крові і проведіть визначення кількості лейкоцитів.
  7. ЕКГ – критерії для встановлення діагнозу асистолія
  8. Катаральна бронхопневмонія: визначення, етіологія, патогенез, симптоми.
  9. Класифікація (формулювання діагнозу)

ВРХ 960 голів. Захвор – 25 гол. Застосування препаратів віт А та біохім досл крові, кормів не провод. Забезпеченість кормами: силос кукурудз. ц. (10мг/кг каротину); сінаж різнотравний (15мг/кг куротину); сіно лугове (20 мг/кг карот).

1.Розробіть план заходів з профілактики А-гіповітамінозу і лікування хворих тварин в умовах вашого господ.

Лікування

1. У раціони включають траву або трав’яне борошно, добре сіно, сінаж або силос, моркву, гідропонну зелень.

2. Організовують активний моціон тварин.

3. При нестачі вітамінних кормів у господарстві хворим тваринам вводять олійні компоненти вітаміну А, які містять в 1 г від 100 до 300 тис. МО вітаміну. Показаний також вітамінізований риб’ячий жир, а 1 г якого міститься 400 – 500 МО вітаміну А. Концентрат вітаміну А вводять підшкірно або внутрішньом’язово в дозах: коровам 100 – 200 тис. МО і молодняку великої рогатої худоби 50 – 100 протягом кількох днів. Можна вводити їх один раз на два-три дні.Риб’ячий жир вводять всередину (краще в суміші з комбікормом) по 200 мл коровам (один-два рази на день).

4. Застосовують також водорозчинний препарат — рідкий аквіталхіноїн, який містить в 100 мл 2 млн МО вітаміну А. Препарат вводять всередину. Призначають також тривіт — стабілізований олійний розчини вітамінів А, D3 і Е, в 1 мл яких міститься відповідно 15 і 30 тис. МО вітаміну А, 20 і 40 тис. МО вітаміну D3 та 10 і 20 мг вітамі ну Е. тривіт — внутрішньом’язово (по 2 – 5 мл великій рогатій худобі).

вітамінний препарат тетравіт,до складу якого, крім вітамінів А, D3, Е, входить ще й вітамін F, який являє собою ненасичені жирні кислоти — лінолеву, ліноленову, арахідонову. Його вводять внутрішньом’язово в таких самих дозах, як і тривіт. Водорозчинний препарат аєвіт містить у 1 мл 100 тис. МО вітаміну А і 100 мг вітаміну Е. Його вводять внутрішньом’язово по 3 – 5 мл телятам

5. При ускладненнях А-гіповітамінозу застосовують відповідне симптоматичне лікування.

Профілактика.

1. Організовують повноцінну годівлю тварин з урахуванням потреби їх у каротині. При цьому слід мати на увазі, що потреба в каротині вагітних тварин, молодняку, високопродуктивних тварин і тварин, які виконують важку фізичну роботу, збільшується в 1,5 раза.

2. При використанні кукурудзяного силосу як основного корму і джерела каротину норму каротину коровам слід збільшити на 15 – 20 % у зв’язку з тим, що перетворення каротиноїдів цього силосу у вітамін А значно

знижене.

3. Створити добрі гігієнічні умови утримання тварин, забезпечити їх систематичним активним моціоном і проводити своєчасне лікування їх при захворюваннях травної й ендокринної систем та печінки.

 

Для уточнення діагнозу проведіть клін. обстеж. хв. тв., звертаючи увагу на патогном. симптоми.

3. Призначити курс лікування хворих тварин одним з препаратів, що містить вітамін А або каротин.

№2


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 433 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)