АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Аномалії розвитку матки та піхви

Прочитайте:
  1. A. Затримка додаткової дольки у порожнині матки
  2. E Аномалії розвитку нервової системи
  3. E. - Широку зв’язку матки.
  4. N На внутрішній стінці матки є залишки залоз, з яких потім регенерує покрив ендометрію.
  5. N Скорочення матки поступово зменшуються, вони менш виражені в нижньому сегменті і шийці.
  6. N85 Інші незапальні ураження матки, за винятком шийки матки
  7. VІ. Техніка проведення операції кесарева розтину в нижньому сегменті матки поперечним розтином.
  8. А — шейка матки (? Есть просто складка, а не столб складок)
  9. А. Осмотр зеркалом Симса шейки матки и влагалища.
  10. А. Рак шейки матки

Формування статевих органів у плода жіночої статі відбувається у перші міяці внутр.. розвиту із середнього зародкового листка (мезенхіми). З цього ж листка утворюються і органи сечовидільної системи, тому аномалії розвитку матки і піхви можуть поєднуватися з аномаліями органів сечовиділення.

Яєчники формуються у перші тижні розвитку ембріона з індиферентної (однакової для обох статей) статевої залози. На третьому місяці внутр.. розвитку починається їх диференціювання. Яєчники зміщуються донизу і опускаються у малий таз.

Матка, маткові труби та піхва формуються з мезодермальних зачатків. З кожного з них утворюється одна маткова труба, половина матки та піхва.

Середня та нижня третина цих проток з’єднуються між собою, але по всій довжині вони розділені перетинкою. Протягом 3-го місяця внутр. Розвитку ця перетинка в нормі розсмоктується і утворюється порожнина матки і піхва з верхніх частин мюллеровських ходів, що не зміняючись, утворюються маткові труби.

Виходячи з механізму формування статевих органів, можливі такі варіанти вад розвитку матки і піхви.

Мезодермальні протоки не зливаються між собою по всій довжині. У хворої дві піхви, розділені тонкою перетинкою, в кожну піхву відкривається шийка матки, дві матки, у кожної матки одна труба і один яєчник, обидві матки можуть функціонувати здебільшого одна половина статевого апарату розвинута краще, другий варіант обидві мезодермальні протоки формуються правильно але їх злиття відбувається лише на певному проміжку. Варіантів такої вади може бути багато.

- Одна піхва, дві шийки, дві матки

- Оодна піхва, одна шийка, тільки в матці є перетинка виникає дворога матка,

- Сідлоподібна матка

Клінічно -гіпоменструальний синдром, безплідність, не виношування, передчасні пологи, в пологах – слабка пологова сила, кровотечі

Діагностика – огляд зовнішніх статевих органів, огляд шийки матки в здеркалах, бімануальне обстеження УЗД

Лікування аномалії розвитку – хірургічне. Подвоєння матки та піхви, яек не порушує статевої та репродуктивної функції жінки, не потребує втручання. Оперативне лікування необхідне, якщо перетинка перешкоджують народженню плода.

Відсутність піхви є серйозною вадою розвитку, яка унеможливлює здібність до менструальної, статевої та репродуктивної функції. Розвивається первинно (внутрішньоутробно) або вторинно внаслідок зарощення піхви після перенесених важких запальних процесів у ранньому дитинстві (віспа, дифтерія, скарлатина)

Лікування пластична операція з утворенням піхви з ділянки сигмоподібної кишки.

Гінатрезія – порушення прохідності статевого каналу. Зустрічається атрезія дівочої пліви, пихви, шийки матки.

Первинна розвивається внутрішньоутробно.

Вторинна є результатом запальних процесів, перенесених у дитячому віці. Якщо своєчасно не звернутися до лікарської допомоги, то під час менструації кров буде скопи чуватися вище атрезії, виникає біль під час менструації, надалі приєднується інфекція, виникає запалення.

Лікування хірургічне.


Дата добавления: 2015-11-25 | Просмотры: 704 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)