АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Д) товстого кишечнику.

Прочитайте:
  1. Б16 Проаналізуйте будову тонкого та товстого кишечника
  2. Операція проводиться тільки в стаціонарі після спорожнення сечового міхура і кишечнику. Жінка
  3. Промивання шлунка __________за допомогою товстого зонда

Еталони відповідей:Тест 1: 1– а), 2 – би), 3 – а).

Тест 2

Пацієнт 67-ми років скаржиться на напади загрудинной болю, який иррадиирует в лівий мізинець. В анамнезі – хвороба гіпертонії протягом 20-ти років. Останні 7 років страждають стенокардією напруги. Протягом останніх двох тижнів напади болю почастішали, почали виникати в стані спокою. Об'єктивно: шкірні покриви бліді, легкий ціаноз слизистих. Аускультативний: тоны серця приглушені, аритмічні, акцент другого тону на аорті, АТ – 150/100 мм рт. ст. Перкуторно: ліва межа серця на 2,5 см кнаружи від серединно-ключичної лінії. За даними ЕКГ: ритм синусовый, одиночні желудочковые экстрасистолы, ЧСС – 80 уд. в хвилину, відхилення електричної осі вліво збільшення амплітуди зубця R в І стандартному відведенні, aVL, V5, V6 відведеннях, зсув сегмента ST і інверсія зубця Т в цих же відведеннях. Значної динаміки порівняно з попередніми ЕКГ – дослідженнями немає.

Ходу що меридіана відповідають больові відчуття на верхній кінцівці?

а) тонкого кишечнику;

б) потрійного обігрівача;

в) легенів;

г) перикарду;

Д) серця.

Яка сама можлива реакція може спостерігатися при натисненні на точки меридіана, топографія якого відповідає локалізації болю?

а) посилення болю;

б) ослабіння болю;

В) без змін.

Якому способу впливу потрібно віддати перевагу?

А) пригноблюючому;б) стимулюючому.

Тест 3

Пацієнтка 29-ти років скаржиться на приступообразные болі в правому підребер'ї, періодичний біль в лівому підребер'ї, біль в області серця ниючого характеру, замки, які зміняються поносом. Протягом 6-ти років страждає хронічним холециститом. В аналізі крові: Нb – 144 г/л, лейкоцити – 12 х 109/л, палочкоядерные нейтрофилы – 10 %, глюкоза – 6,99 ммоль/л? - амилаза – 29,5 мг/мл. На ЕКГ: ознаки змін в міокарді дифузного характеру, амплітуда зубця Т понизить. За даними УЗД черевної порожнини: наявність конкрементов в жовчному пузирі і дифузних змін в підшлунковій залозі.На 22-й день після холецистэктомии амплітуда зубця Т збільшилася, біль в серцевій області зник.

З боку яких меридіанів (функціональних систем) мають місце зміни?

а) серця;

б) жовчного пузиря;

в) селезенки-поджелудочной залози;

Г) всіх перерахованих.

Дисбаланс між якими меридіанами був усунений в процесі лікування?

а) жовчного пузиря і селезенки-поджелудочной залози;

б) жовчного пузиря і серця;

в) селезенки-поджелудочной залози і серця;

Г) жовчного пузиря, підшлункової залози і серця.

Проекції якого меридіана найімовірніше відповідатиме симптоматика віддалених наслідків холецистэктомии?

а) серця;

б) селезенки-поджелудочной залози;


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 394 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)