АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Ж) підвищено поглинання кисню.

Прочитайте:
  1. Гіпотрофії плода, підвищеної перинатальної захворюваності та смертності.
  2. З. Дихання при підвищеному атмосферному тиску
  3. Проаналізуйте співвідношення факторів середовища і спадкових факторів в формуванні агресивної поведінки. Наведіть приклад генної мутації, яка пов’язана з підвищеною агресивністю.
  4. У людини зменшилася спорiдненiсть гемоглобiну до кисню.

з) місцева реакція (біль в кисті лікується дією на точки розташовані на кисті, поряд з місцем болю або в місці болю);

и) сегментарна реакція (впливають на точки розташовані в межах або близько до відповідних сегментів, при болі в кисті беруться точки, розташовані на плечі, передпліччі, шиї, тобто беруться точки розташовані в межах сегментів C5-D1 відповідних руці);

К) загальна (використовуються загальні ефекти рефлексотерапевтического дії: обезболення, иммуномодулирующее, адаптогенное, седативное, антидепресивна дія, нормалізація липидного обміну і т.д.).

Метод знаходження БАТ.

Точки знаходять за допомогою двох методів.

Топографо-анатомічний метод. Для знаходження крапок використовуються постійні анатомічні орієнтири: анатомічні лінії, межреберья, міжкісткові проміжки, краї підстави нігтів, остисті відростки, складки крупних суглобів, самі крупні суглоби і т.д.

Метод знаходження по пропорційних відрізках (ПО). Пропорційний відрізок (по кит. цунь) – це індивідуальний відрізок рівний ширині дистального межфалангового суглоба першого пальця правого грона пацієнта. Для знаходження БАТ від постійних анатомічних орієнтирів відмірюють строго певну кількість таких відрізків.

Стандартные точки парных меридианов.

Кожний з парних меридіанів має стандартні точки. Кожна з таких стандартних крапок володіє специфічною дією на відповідний меридіан.

Стандартні точки парних меридіанів.

Тонізуюча (збудлива) точка. Вона розташовується на своєму меридіані, і надає на нього стимулюючу дію. За уявленнями китайських лікарів такі точки служать для посилення пульсу, підвищення енергії, що укріплює тканини і органи даного меридіана при початковій слабості їх. Дія на такі точки здійснюється тільки по тонізуючій методиці (дивіться опис методики в практичному розділі).

Седатівная (заспокійлива, юй) точка. Розташована така точка на своєму меридіані, і надає пригноблюючу (гальмуюче) дію на відповідний меридіан, орган. За уявленнями класичних рефлексотерапевтов седативная точка здатна понизити пульсову напругу, понизити надмірну енергію в меридіані, органі. Дія на такі точки повинна здійснюватися тільки по методу седации.

Точка-посібник (точка-джерело, ю-пункт). Ця точка знаходиться на своєму меридіані, і може усилювати (іноді замінювати) тонізуючу, а також седативную точки залежно від методу дратівливої дії.

Стабілізуюча точка (ло-пункт). Ця точка також розташовується на своєму меридіані, забезпечує рівновагу в спарених меридіанах (легені і товстий кишечник, нирки і сечовий пузир, печінка і жовчний пузир, серце і тонкий кишечник, перикард і три порожнини тулуба, шлунок і селезенка-поджелудочная залоза) по додаткових зв'язках. Дивіться також концепцію Цзан-Фу.

Співчутлива точка (згоди, шу-точка). Ці точки в кількості 12 розташовані паравертебрально на першій бічній лінії спини, що відповідає першій гілці зовнішнього ходу меридіана сечового пузиря. З цього можна зробити виведення про те, що на меридіані сечового пузиря максимально представлені інші Цзан і Фе органи.

Точка-глашатай (точка тривоги, мо-пункт). Ряд таких крапок розташовано на своєму меридіані, а частина – зовні свого меридіана. Різного роду чутливі зміни в таких точках сигналізують про несприятливий стан у відповідному органі. В таких точках може бути спонтанний біль або біль при пальпації. У ряді випадків такі точки використовують з метою седации.

Точка пустки (протибольова, сі-точка). Класичні рефлексотерапевты використовують дані точки для лікування болів в тих областях, де проходять відповідні меридіани, а також в органах, з якими ці меридіани зв'язані. Налічуються 16 протибольових крапок.


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 387 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)