АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Клинические эффекты при рефлексотерапевтическом воздействии.

Прочитайте:
  1. B) Нарушение поведения при поражениях лобных долей мозга. Клинические данные
  2. I. Клинические индексы
  3. I.Клинические признаки АФС
  4. V. Отметить нежелательные эффекты атропина
  5. VI. Клинические и рентгенологические симптомы и признаки
  6. А. Ситуационные клинические задачи
  7. Аналептики группы камфары. Механизм действия. Показания, побочные эффекты.
  8. Анемии: этиология, патогенез, классификация, клинические проявления, диагностика, принципы лечения.
  9. Антидепрессанты, общая характеристика. Клинические группы. Побочные действия. Применение в общемедицинской практике.
  10. Апластические анемии: основные клинические признаки, лабораторная диагностика, критерии диагноза, лечение.

Клінічні ефекти акупунктури.

1. Зміни з боку крові. При проведенні акупунктури в 5-10-ти точках протягом 2-4 хвилин у 50% хворих кількість лейкоцитів збільшується. Найбільші зміни формули крові спостерігаються в перша 24 година після проведення процедури. Зміна якнайбільше торкаються сегментоядерных нейтрофильных лейкоцитів. Часта їх кількість збільшується на 20 – 50 %, а процентний зміст лімфоцитів значно знижується, що приводить до збільшення кількості эозинофилов. Такі зміни в крові очікуються через виникнення в місці дії асептичного запалення.

2. Зміни біохімічних показників крові. У людей з підвищеним змістом сироваткових триглицеридов, фосфолипидов і холестерола завжди при акупунктурі наголошується значне зниження концентрація триглицеридов і фосфолипидов (на 30 – 60 %), помірковане зниження холестерола (на 10 – 30 %). Зниження триглицеридов і фосфолипидов на 50 % супроводиться значним зниженням концентрації липопротеинов в сироватці крові, наприклад пре-?-липопротеина. Рівень креатининфосфокиназы після акупунктури досягає величини в середньому 80 % (в деяких випадках 150 %). АЛТ і ЛДГ звичайно збільшуються трохи. Рівень глюкози збільшується до 10 – 35 %. Збільшення концентрації глюкози в крові більш ніж на 15 % може супроводитися появою генерализованной вазодилятацией. В 1/4 випадків рівень глюкози може знижуватися в межах 30 %. По цьому слід обережно застосовувати даний метод при цукровому діабеті. При дослідженні электрофореза білків сироватки крові після акупунктури як правило наголошується збільшення фракції гамма-глобулинов сироваткових білків. Це пояснює иммуномодулирующее дію акупунктури. Електроліти змінюються трохи. Концентрація серотоніна збільшується на 40 %, особливо в тих випадках, коли проводиться краниопунктура. При проведенні акупунктури концентрація серотоніна в крові яремної вени трохи підвищена в порівнянні з концентрацією в крові плечової вени. Це говорить про значне підвищення концентрації серотоніна в деяких відділах головного мозку.

Нормалізація гемодинаміки, судинного тонусу. У хворих з ішемічною хворобою серця поліпшується мікроциркуляція, яка пояснюється підвищенням фибринолитической активності крові і зниженням агрегационной здатності тромбоцитов. Поліпшення мікроциркуляції веде до поліпшення центральної гемодинаміки і збільшення толерантності до фізичного навантаження хворих ішемічною хворобою серця.

Проведення акупунктури помірковано знижує артеріальний тиск, що дозволяє використовувати даний метод разом з фармакологічними препаратами при лікуванні хвороби гіпертонії І-ІI стадії, а також при повторній гіпертензії.

Вплив акупунктури на дані електроенцефалограми. При акупунктурі відбувається збільшення альфа-хвиль протягом 15 хвилин, що сопровождется відчуттям комфорту, безстрашності. Після процедури наголошується эйфоричность протягом більш ніж 15 хвилин.

Вплив на травний тракт. Акупунктурноє дія надає противоспастический ефект на шлунково-кишковий тракт, поліпшує кровообіг, купирует больові синдроми, запобігає інфекційним ускладненням.

Вплив на ендокринну систему. Залежно від тривалості болю при процедурі відбувається секреція катехоламинов, що веде до звуження судин, підвищення тиску крові і почастішання скорочень серця. Максимум така стадія продовжується 30 секунд. Вже згадане збільшення змісту нейтрофильных лімфоцитів, эозинофилов і зниження лімфоцитів характерний для людей з нормальною функцією передньої частки гіпофіза і кори надниркових. Це, швидше за все, обумовлено виділенням з кліток біологічно активних речовин (див. тканинну теорію).

Вплив на систему дихання. Було помічено, що стимуляція точки GI 4 викликає значне поліпшення показників функції дихання, а також може ефективно використовуватися при купировании нападу бронхіальної астми.


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 548 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)