АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Внутрішній хід починається над пупком, селезінка, шлунок, перше відгалуження до легких, верхніх дихальних шляхів, друге відгалуження йде до серця.

Прочитайте:
  1. J00-J06. Гострі респіраторні інфекції верхніх дихальних шляхів
  2. N На внутрішній стінці матки є залишки залоз, з яких потім регенерує покрив ендометрію.
  3. А. Відновити прохідність дихальних шляхів.
  4. Автоматія серця. Градієнт автоматії. Дослід Станіуса.
  5. Алгоритм диференціальної рентгенодіагностики при синдромі аортальної форми серця.
  6. Алгоритм диференціальної рентгенодіагностики при синдромі мітральної форми серця.
  7. Алгоритм променевого дослідження при деяких захворюваннях серця.
  8. Алгоритм променевого дослідження при ішемічній хворобі серця.
  9. Аритмії серця. Серцева недостатність
  10. АРТЕРІЇ ВЕРХНІХ КІНЦІВОК. ПАХВОВА АРТЕРІЯ.

¶ Свідчення до застосування: болі в эпигастральной області, диспепсичний синдром, порушення стільця.

Кількість крапок – 21.

Третий меридиан – меридиан желудка (E).

III. Меридіан шлунку (Е).

Час максимальної активності 7 – 9ч.

Належить до ян.

Є відцентровим.

Зовнішній хід: починається під оком, спускається по області особи до нижньої щелепи, йде латеральний на массетер, підіймається вгору перед вушною раковиною, точка на перетині вінцевого і вінцевого швів, спускається вниз переходячи на передню поверхню шиї, грудної клітку (йде по среднеключичной лінії), черевну область (по зовнішньому краю прямого м'яза живота), йде по передній поверхні стегна, гомілки, по тилу стопи, закінчується на зовнішньому крае нігтьової фаланги другого пальця стопи.

¶ Свідчення до застосування: невралгія, неврит трійчастого нерва, зубний біль, захворювання порожнини рота, больові синдроми в передній поверхні шиї, грудній клітці, черевній стіні, патологія стегнового і малоберцового нервів.

Внутрішній хід починається в надключичній ямці, йде вниз до шлунку і селезінки, гілка від області сторожа і йде вниз і на рівні лобка з'єднується із зовнішнім ходом.

¶ Свідчення до застосування: диспепсичний синдром, порушення стільця, порушення моторики шлунку, гастрити, ЯБЖ.

Кількість крапок – 45.

Двенадцатый меридиан – меридиан печени (F).

XII. Меридіан печінки (F).

Час максимальної активності 1 – 3ч.

Належить до инь.

Є доцентровим.

Зовнішній хід: починається на зовнішньому крае нігтьової фаланги першого пальця стопи, йде по тильній поверхні стопи, потім по передневнутренней поверхні ноги, йде до пахової складки, лобка, огинає статеві органи, йде по серединній лінії вгору, перетинає живіт йдучи вгору кнаружи, закінчується в шостому межреберье по середньо-ключичній лінії.

¶ Свідчення до застосування: болі в передньо – внутрішньої поверхні ноги, патологія стегнового нерва, міозит розгинальної і приводити груп м'язів ноги, гонартроз, инфильтраты шкіри живота, міжреберна невралгія, ребровий періостит.

Внутрішній хід: починається в підребер'ї, йде углиб до печінки і жовчного пузиря, дає два віття на рівні печінки що йде вгору через діафрагму до легких, верхніх дихальних шляхів, лобово-тім'яної області, до щокової області, губ.

¶ Свідчення до застосування: патологія печінки, порушення стільця, патологія статевої системи, порушення менструального циклу, диспепсичний синдром, дисциркуляторная енцефалопатія, зорові порушення.

Кількість крапок – 14.

Одиннадцатый меридиан – меридиан жёлчного пузыря (VB).


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 387 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)