АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Теоретичні відомості. Застосування санітарних сертифікатів під час експорту та імпорту вантажів з харчовими продуктами

Прочитайте:
  1. B.Порушення чутливості, свідомості
  2. ЕВОЛЮЦІЯ МОЗКУ ЛЮДИНИ І ПОЯВА СВІДОМОСТІ
  3. Етапи формування свідомості
  4. Загальні відомості
  5. Загальні відомості
  6. Загальні відомості
  7. Загальні відомості про вологість та методи її вимірювання. Психрометричний метод вимірювання вологості в газових середоаищах
  8. Загальні відомості про гуморальну регуляцію
  9. Загальні відомості про діагностику захворювань
  10. Загальні відомості про з’єднання кісток

ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 4

Застосування санітарних сертифікатів під час експорту та імпорту
вантажів з харчовими продуктами

 

Мета роботи – ознайомитись із умовами та порядком перепуску вантажів з харчовими продуктами.

Структура заняття:

- ознайомлення з теоретичними відомостями;

- відповідь на контрольні запитання;

- оформлення і захист роботи.

 

Теоретичні відомості

Для того, щоб технічні регламенти не наносили неправомірного збитку міжнародній торгівлі, країни-члени СОТ підписали угоди „Про технічні бар'єри в торгівлі” і „Про санітарні і фітосанітарні заходи”, які в їх актуальному викладі набрали чинності з 1 січня 1995 р.

Угода СОТ по вживанню санітарних і фітосанітарних заходів (СФС) встановлює базові правила для стандартів безпеки харчових продуктів і здоров'я рослин і тварин. Всі країни приймають заходи, які гарантують, що харчові продукти безпечні для споживачів і запобігають поширенню шкідників або хвороб серед тварин і рослин.

Санітарні (здоров'я людини і тварин) та фітосанітарні (здоров'я рослин) заходи застосовуються до харчових продуктів, вироблених усередині країни, до місцевих хвороб рослин і тварин, а також до продукції, що поступає з інших країн.

Відповідно до законодавства України особи, що переміщують товари та транспортні засоби через митний кордон України або здійснюють діяльність, контроль за якою покладено на митні органи, зобов'язані надавати цим органам документи та відомості, необхідні для здійснення митного контролю. Перелік документів та відомостей, необхідних для проходження процедури митного оформлення, визначається Державною митною службою України.

Серед основних митних документів, які супроводжують товари та підлягають контролю митними органами, особливе місце займає документ, який засвідчуює безпечність товару для здоров'я людини і тварин - санітарний сертифікат (або ветеринарний сертифікат).

Сертифікат (франц. certificat, від пізньолат. sertifico - засвідчую) - документ, що засвідчує той чи інший факт; документ, що видається відповідними органами та засвідчує якість товару (у нашому випадку засвідчує безбечність товару).

Санітарний сертифікат вимагається посадовими особами митної служби при переміщенні через митний кордон України харчових продуктів з метою здійснення митного контролю та оформлення. Без наявності даного документа здійснення митного контролю та пропуск харчових товарів неможливі.

Міжнародний санітарний сертифікат - сертифікат, форма і зміст якого відповідає рекомендаціям відповідних міжнародних організацій та видається уповноваженим органом країни походження і засвідчує придатність харчового продукту для споживання людиною, крім продукції, підконтрольної ветеринарній службі.

 


Дата добавления: 2015-11-26 | Просмотры: 328 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)