АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

ГЕПАТОПРОТЕКТОРИ

З медикаментів доцільне призначення "природних" гепатопротекторов, тобто виготовлених з натуральних продуктів — фітогепатопротекторів і ессенціале Н. В Україні дозволені до застосування як монокомпонентні (карсил, легалон, сілібор, хофітол, так і комбіновані (гепатофальк-планта, гепабене), полікомпонентні (ЛІВ-52, галстена), фитогепатопротекторы.

ГЕПАБЕНЕ показаний при неактивних, малоактивних ХГ, ЦП у сполученні з дискінезією, запальними захворюваннями жовчних шляхів. Гепабене значно зменшує літогенні властивості жовчі — знижує рівень холестерину, підвищує рівень загальних жовчних кислот і холато-холестериновий коефіцієнт, підвищує детоксикаційну функцію гепатоцитів і антиоксидантний потенціал крові і зменшує рівень перекисного окислювання ліпідів; усуває астеновегетативний, диспептичний і больовий синдроми, має м'яку послабляючу дію.

СІМЕПАР - сполучення сілімарину і комплексу вітамінів гр. В: потенцює метаболічні властивості сілімарину, прискорює процеси регенерації паренхіми печінки підвищуює її екскреторні і детоксикаційні можливості.

ГЕПАТОФАЛЬК ПЛАНТА, крім сілімарину з плодів расторопши плямистої, включає хелідонін з екстракту кореня і трави чистотілу великого та екстракт яванского турмерика. Він має спазмолітичну, жовчогінну, анальгетичну, протизапальну дію, а також антимікробну (бактерицидну і бактериостатичну активність), холеретичну, холекинетичну дію, знижує насиченість жовчі холестерином.

ГАЛСТЕНА має гепатопротекторний, жовчогінний, спазмолітичний, протизапальний, адаптогенний ефекти; нормалізує моторно-евакуаторну функцію жовчовивідних шляхів; підвищує екскрецію жовчних кислот і лецитину; сприяє поліпшенню жирового обміну (знижує вміст бета-ліпопротеїдів у крові); поліпшує фізико-хімічні властивості жовчі і панкреатичного секрету.

Одним з перспективних фітогепатопротекторів є монокомпонентний препарат ХОФІТОЛ — очищений сухий екстракт соку листів польового артишоку. Крім гепатопротекторних, препарат має жовчогінні, сечогінні, антиоксидантні, дезінтоксикаційні властивості.

При жирових гепатозах, ХГ чи ЦП із мінімальною морфологічною активністю доцільне лікування препаратами на основі ЕСЕНЦІАЛЬНИХ ФОСФОЛІПІДІВ (ЕФЛ), найбільш ефективним з який є Есенціале Н, який захищає мембрану від ушкодженні; відновлює ушкоджені мембранні структури клітини за рахунок відбудови молекул ЕФЛ у мембрані і заповнення щілин у них; підвищуює метаболічний, детоксикаційний, екскреторний потенціал мембран; гальмує синтез протизапальних цитокінів; забезпечує антиоксидантні властивості мембран;

Ліпін і ліолін, що містять ліпосомальну форму ЕФЛ, легше транспортуються і проникають у гепатоцити. Препарати використовують у виді суспензії у фізіологічному розчині. Ліолів — композиція ліпіну з антралем - має гепатопротекторні, антиоксидантні, дезинтоксикаційні, протизапальні властивості, стимулює регенерацію гепатоцитів

КАРСИЛ (ЛЕГАЛОН, СІЛІМАРИН) - одержаний з росторопші. Драже по 35 і 70 мг приймають всередину 3 рази на день протягом 1-2 місяців.

СІЛІБОР - препарат росторопші. Таблетки по 40 мг приймають по 1-2 штуки 3 рази на день на протязі 1-2 місяців.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 463 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)