АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Руйнівні ознаки.

Прочитайте:
  1. Тема 11. ПЛОДОРУЙНІВНІ ОПЕРАЦІЇ (ембріотомії)

Руйнівні - це гниття трупа. Гниття - складний мікробіологічний процес розпаду тканини трупа під дією аеробної і анаеробної мікрофлори. В процесі гниття виділяються амінокислоти, органічні кислоти, аміак, сірководень, метан, вуглекислий газ, меркаптан, які дають специфічний запах.

Перші ознаки гниття виявляються уже через добу після смерті. Внаслідок сполучення гемоглобіну з сірководнем в судинах утворюються сульфогоглобін, що зумовлює грязно зелени й колір шкіри в правій підчеревній ділянці трупа. Далі грязно зелений колір (гниття) розповсюджується на тулуб, голову, кінцівки і далі.

На фоні грязно-зеленого забарвлення з'являються темно-бурі деревоподібні гілкові підшкірні амбіційні вени, заповнені трупною кров'ю. Такі вени називають трупною венозною сіткою. Внаслідок утворення великої кількості гнильних газів труп збільшується в об'ємі, виникає підшкірна трупна емфізема. Поряд з гнильною емфіземою виникають гнильні пухирі з рідиною, які лопаються та оголяють розташований під епідермою шар шкіри (другий тиждень після смерті).

Гнильні зміни тканин трупа відбуваються послідовно і залежать від різних чинників (зовнішніх і внутрішніх), тому середній темп і послідовність розвитку гниття може порушуватись. Припускають, що в землі через 3-5 років згнивають м'які тканини, через 5-10 років руйнуються і зникають сухожилля, зв'язки і хрящі, тисячоліттями зберігаються частини великих кісток.

Гниття відіграє негативну роль у судовій медицині, утруднює розтин трупу, визначення кількості алкоголю в крові, заважає діагностиці при життєвості пошкоджень і патологічних змін, утруднює визначення давності настання смерті тощо.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 391 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)