АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Пошкодження і руйнування трупів комахами, тваринами, рослинами.

Прочитайте:
  1. Б) дослідження Арнульфом Ноймайером способу усунення трупів
  2. Геміплегія при пошкодженнях внутрішньої капсули
  3. Коагуляція аерозолів та методи їх руйнування
  4. Механізми руйнування еритроцитів
  5. Молекулярні механізми пошкодження клітин.
  6. Ознаки пошкодження клітини.
  7. Первинна альтерація – це пошкодження, що відбувається безпосередньо внаслідок дії пошкоджуючого фактору.
  8. Пошкодження хребта
  9. Характеристика ступенів руйнування споруд і обладнання ударною хвилею

В літній період, зразу після смерті, на труп сідають мухи. Із підручника М.У.Райського „Судова медицина": „Коли людина повільно вмирає, то ще за життя зелена, синя і дворова мухи можуть відкласти в отворах очей, рота і носа яйця у вигляді білих дрібних крупинок, а сіра суха - личинки. Через 24-48 годин з яєць утворюються личинки - черви. Через тиждень личинки перетворюються в лялечки, а через 2 тижні - з лялечок вилітають мухи.

Якщо на трупі є тільки яєчка мух, то з моменту смерті минуло близько доби і якщо поряд з яєчками є черви - минуло більше доби; якщо червів багато - минуло 3-5 діб, або більше; якщо серед червів трапляються лялечки, тоді минуло близько тижня; багато лялечок - більше тижня.

Для уточнення строку смерті потрібно лялечки збирати в пробірку і спостерігати, коли з них виповзатимуть мухи, і число днів, через які в пробірці з'явились мухи треба відняти від двадцяти двох. Одержане число визначає приблизну дату смерті при температурі від 15-20°С ".

Факт пошкоджень трупа тваринами або птахами не становить значних труднощів. Собаки, кішки, свині пошкоджують трупи при сильному голоді, вони обгризають м'які тканини лиця, кінцівки, особливо навколо ран з дрібно-зубчатими краями.

Пошкодження від вовків, кабанів, лисиць нагадують травми від колючих і ріжучих предметів. Щурі і миші значно об'їдають м'які відкриті частини трупа, пошкодження гризунами мають форму близько до овальної та фестончасті краї. Там містяться екскременти цих тварин.

При перебуванні трупа в воді можуть виникати пошкодження раками, деякими рибами, водяними жуками, п'явками. Ступінь пошкодження трупа залежить від виду водоймищ, тривалості перебування трупа в воді, пори року та фауни. При забруднені діагностики пошкоджень тваринами завжди допомагає судово-гістологічне дослідження.

Таким чином, пошкодження трупа тваринами, рослинами вимагає місця його виявлення.

Враховуючи ентомофауну трупа можна встановити давність настання смерті.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 517 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)