АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Дезінфекція – це комплекс заходів, спрямованих на знищення патогенних та умовно-патогенних для людини мікроорганізмів.

Прочитайте:
  1. I. Комплекс требований к выпускнику по направлению 030900.62 «Юриспруденция» квалификация «бакалавр»
  2. Адаптаційний синдром – це комплекс реакцій адаптації людини у відповідь на значні за силою і тривалістю несприятливі впливи (стресори).
  3. Аллергические реакции III типа (иммунокомплексные).
  4. Анальная эротика и кастрационный комплекс
  5. АНАТОМІЯ ЛЮДИНИ
  6. Біологічна особливість репродукції людини
  7. Будова клітини людини.1
  8. В основе этой реакции лежит взаимодействие IgG, IgM или IgА с циркулирующими или тканевыми Аг с формированием иммунных комплексов, которые индуцируют воспаление.
  9. Вiддiли скелету людини
  10. Взаємозв’язок нервової і гуморальної регуляції в організмі людини. Поняття про стрес та фактори, які його спричиняють.

Nota bene!!! Всі інструменти після їх використання розбирають і занурюють у 3% розчині хлораміну, бодефену, мікробаку на 60 хв., якщо інструментарій забруднений кров’ю, його занурюють в 1% розчині бензоату натрію на 1 год. або в 4% розчині перекису водню на 90 хв.

 

 

Стерилізація – це комплекс фізичних і хімічних способів повного знезаражування знаряддя медичного призначення.заходів, спрямованих на знищення патогенних та умовно-патогенних для людини мікроорганізмів.

 

Методи стерилізації:

1. прожарювання – використовують в ургентних ситуаціях, коли необхідно терміново приготувати окремі інструменти, але!!! надійне знезараження не досягається й псуються інструменти

2. пастеризація – метод знезараження органічних рідин за допомогою температури 60-100 0 С, при якій гинуть лише вегетативні форми мікробів. Використовують при приготуванні білкових препаратів, живильних середовищ шляхом повторного нагрівання до 55-60 0 С протягом 30 хв.

3. кип,ятіння

4. паром під тиском

5. сухим жаром

6. газова стерилізація застосовується для стерилізації виробів з полімерних матеріалів (ендоскопів, виробів з пластмаси).

7. хімічна стерилізація

8. променева стерилізація – за допомогою g-променів або УФО стерилізують шовний матеріал, ендопротези, катетери та ін.

 

Контроль стерилізації:


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 483 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)