АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Взяття калу на приховану кров (реакція Грегерсена, бензидинова проба)

Прочитайте:
  1. ВЗЯТТЯ КАЛУ ДЛЯ БАКТЕРІОЛОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ
  2. ВЗЯТТЯ КАЛУ ДЛЯ КОПРОЛОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ
  3. ВЗЯТТЯ МАЗКІВ ІЗ ЗІВА ТА НОСА НА ДИФТЕРІЙНУ ПАЛИЧКУ
  4. Взяття матеріалу з глотки
  5. Взяття матеріалу із верхніх дихальних шляхів
  6. Взяття матеріалу із нижніх дихальних шляхів
  7. Взяття матеріалу із сечової системи
  8. Правила взяття аналізу сечі для дослідження за методиками Зимницького, Нечипоренка, Аддіса-Каковського та їх діагностичне значення
  9. Протокол взяття калу на бактеріологічне дослідження.

Даний аналіз призначається для визначення прихованой кровотечі з верхніх відділів шлунково-кишкового тракту.

Кал збирається в чистий посуд. Реакція Грегерсена є високочутливою і стає позитивною вже при втраті через шлунково-кишковий тракт крові об'ємом 2-5 мл. У той же час, навіть у фізіологічних умовах щодня з калом може втрачатися від 0,5 до 1 мл крові; крім того, бензидиновапроба дає позитивний результат при вживанні в їжу продуктів, що містять кров. Таким чином, для правильної оцінки результатів реакції Грегерсена необхідно проведення спеціальної попередньої підготовки хворих: протягом трьох днів з раціону виключаються м'ясні, рибні продукти, а також зелені частини рослин. Ці речовини можуть каталізувати реакції, які застосовуються при виявленні в калі крові. Слід пом‘ятати, що реакція Грегерсена може бути позитивною й при ураженнях ротової порожнини, які супровождуються кровоточівостю.

Зшкребок на ентеробіоз

Це дослідження проводиться з метою виявлення яєць гостриків. При потраплянні дитини у стаціонар це обстеження є обов‘язковим.

Вранці (не підмиваючи дитину! ), спеціальною паличкою з ватою на кінці, змоченою у фізіологічному розчині, променевоподібними рухами слід провести навколо анусу (перианальні складки). Це місця відкладання гостриками яєць. Після взяття зсшкребка паличка з тампоном занурюється в пробірку з ізотонічним розчином натрію хлориду. Можна використовувати спеціальну липучу смужку, яку прикладають на цю ж саму (перианальну) ділянку. Ця маніпуляція обов’язково проводиться в гумових рукавичках, які потім знезаражуються в 3% розчині хлораміну або в 0,2% розчині хлорантоїну.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 1038 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)