АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Методи, засоби та режим передстерілізаційного очищення, дезінфекції та стерилізації виробів медичного призначення

Прочитайте:
  1. D. режим доби
  2. А.3.3.4. Призначення статинів
  3. Адаптация организма к различным температурным режимам
  4. Адсорбуючі засоби
  5. Анализ и обеспечение рабочих режимов в R-C и R-D - делителях напряжения
  6. Анализ и обеспечение усилительного и ключевого режимов в транзисторных делителях напряжения
  7. Анестезуючі засоби
  8. Антигіпертензивні засоби
  9. Б. Газоподібні наркотичні засоби.
  10. Введення інсуліну у флакон з розчином глюкози за призначенням лікаря

1. Дезінфекція виробів медичного призначення

1.1. Шприци, голки, інструментарій після використання їх для проведення маніпуляцій промивають від залишків крові, виворотки та інших рідин в спеціально виділеній ємкості з дезинфікуючим розчином (3% розчин соди, 3% розчин хлораміну).

1.2. Після цього вироби медичного призначення кип’ятять в 3% розчині соди (30,0 соди і 970,0 води) протягом 15 хвилин або в дистильованій воді протягом 30 хвилин. Після дезинфекції вироби ретельно миють під проточною водою.

1.3. Промивні води обеззаражують кип’ятінням протягом 30 хвилин або засипають сухим хлорним вапном у співвідношенні 200 гр сухого хлорного вапна на 1 літр промивних вод, перемішують і залишають для обеззаражування на 60 хвилин в ємності з кришкою.

2. Передстерілізаційне очищення

2.1. Передстерілізаційне очищення передбачає видалення з виробів білкових, жирових, механічних забруднень і залишкових кількостей лікарських препаратів.

2.2. Після дезинфекції мед. інструментарій замочують в миючий розчин, підігрітий до 50˚ на 15 хвилин, повністю занурюючи усі ємкості. Для приготування 1 літра миючого розчину необхідно взяти: 200,0 гр. – 3% перекису водню, 5 гр. – миючого розчину («Прогрес», «Астра», «Лотос»), 795 гр. дистильованої води.

2.3. Через 15 хвилин в цьому ж розчині йоржами миють по черзі всі частини мед.інструментарію, витрачаючи на кожен предмет 25-30 сек.

2.4. Вимиті предмети прополіскують в проточній воді, потім протягом 30-40 секунд в дистильованій воді.

2.5. Якість перед стерилізаційного очищення виробів на наявність крові шляхом постановки азопіранової і амідопіринової проби і фенолфталеїнової на наявність остаточних кількостей лужних компонентів розчину.

2.6. Контролю підлягає 1% одночасно оброблених виробів одного найменування, але не менше 3-5 одиниць.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 558 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.002 сек.)