АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Для медичних працівників по профілактиці професійного зараження гострими вірусними гепатитами В, С, та СНІДом

Прочитайте:
  1. III. Розгляд медичних справ в експертних комісіях
  2. Адміністративні правопорушення в галузі охорони здоров'я. Адміністративна відповідальність медичних працівників
  3. Вимоги до медичних працівників
  4. ДЕОНТОЛОГIЯ ВЗАЄМОСТОСУНКІВ МЕДИЧНИХ ПРАЦIВНИКIВ
  5. Дії медперсоналу в аварійних ситуаціях, при яких можливе внутрішньо лікарняне інфікування гострими вірусними гепатитами В, С та СНІДом
  6. Зараження лабораторних тварин. Методи.
  7. Застосування медичних банок
  8. Заходи безпеки медичних працівників щодо зараження
  9. Значення самоосвіти і самовиховання в житті та діяльності фельдшера і акушерки. Підвищення кваліфікації. Атестація професійного рівня

 

1. Всі маніпуляції, при яких можливе забруднення рук кров’ю або сироваткою слід проводити тільки в гумових рукавичках.

2. Під час роботи всі ушкодження на руках повинні бути закриті напальниками та лейкопластирами.

3. При наявності загрози розбризкування крові та сироватки та потрапляння їх в обличчя слід працювати в масках та захисних щитках або окулярах.

4. Медперсоналу забороняється палити, приймати їжу та питво у приміщеннях, де проводяться процедури, пов’язані з контактами з біологічними рідинами.

5. Розбору, миття та прополіскування медичного інструментарію, що контактував з кров’ю та сироваткою слід проводити тільки після попередньої дезінфекції в гумових рукавичках.

6. Після будь-якої процедури з порушенням цілісності покривів (забір крові, ін’єкції, ін фузії, тощо) слід проводити ретельну обробку рук: гігієнічну дезінфекцію та двічі миття рук з милом під проточною водою з подальшим висушуванням індивідуальним рушником або одноразовими серветками.

7. Поверхні робочих столів у кінці зміни, а також в разі забруднення кров’ю або сироваткою слід негайно обробляти 3% розчином хлораміну.

8. Всі вироби медичного призначення, на яких залишились, або могли залишитись біологічні рідини після використання мають бути продезінфіковані.

 


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 452 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)