АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Значення догляду за хворими. Особиста гігієна хворого.

Прочитайте:
  1. А) приготування постелі хворого.
  2. А.3.3.4. Призначення статинів
  3. Анатомія, вікова фізіологія і гігієна серцево-судинної системи
  4. Артеріальний тиск: визначення, нормальні показники АТ згідно з даними ВООЗ.
  5. Білки плазми крові, їх функціональне значення ШОЕ.
  6. Біологічне значення гарячки
  7. Біологічне значення залоз внутрішньої секреції
  8. Біологічне значення нервової системи
  9. Будова нервового волокна, нерва, значення міелізації. Роль синапсів, медіаторів у проведенні збудження
  10. Введення інсуліну у флакон з розчином глюкози за призначенням лікаря

Тема №2.3. Основи медичної деонтології.

План

Значення догляду за хворими. Особиста гігієна хворого.

Особливості догляду за хворою дитиною.

Догляд за хворими під час лікування.

Вимірювання голосових числових характеристик стану хворого.

Проведення медичних процедур.

Значення догляду за хворими. Особиста гігієна хворого.

Під час тяжких травмувань або хвороби людина потребує чуйного ставлення до себе. Тому догляд за хворими слід розглядати як важливу частину лікування і відновлення здоров’я. Під час догляду за хворими важливо виявляти витримку, чуйність, уважність, спостережливість. Все це сприятиме довірі хворого до лікування і визначатиме його успіх.

Лікування – це комплекс заходів, які проводяться з метою послаблення страждань хворого і відновлення порушених функцій організму. Забезпечення успіху лікування досягається саме за рахунок правильного гігієнічного режиму, виконання всіх призначення лікаря, постійного нагляду за хворим, особливо у разі погіршення його стану. Отже, головною метою догляду за хворими є підтримка захисних функцій організму у боротьбі з хворобою.

Одна з небезпек, з якими може зіткнутися людина, перебуваючи у стані важкої хвороби з постільним режимом,- це пролежні. Поява у хворих пролежнів свідчить про поганий догляд. Пролежні - поверхневі або глибокі виразки, які утворюються внаслідок порушення кровообігу і змертвіння тканин. Їх появі сприяють незручна постіль зі складками, що рідко перестилається, наявність сміття, решток їжі. Найчастіше пролежні утворюються в ділянці крижових хребців, лопаток, потилиці, сідничних горбів та на інших місцях, де м’які тканини з одного боку здавлюються виступами кісток, а з другого – постіллю.

Для профілактики пролежнів можливі місця їх утворення час від часу розтирають марлевою серветкою, змоченою камфорним спиртом, одеколоном чи 0,25 % -вим розчином аміаку не менше одного разу на добу. Необхідний також легкий масаж.


Дата добавления: 2015-09-27 | Просмотры: 479 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)