АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Інфільтративна анестезії

Прочитайте:
  1. Історія місцевої анестезії.
  2. При проведенні анестезії в отвір нижньої щелепи у пацієнта виникла контрактура (обмежене відкривання рота). Який м’яз було пошкоджено при маніпуляції?
  3. Проведення інфільтраційної анестезії

В основі місцевої інфільтративної анестезії лежить просякання анестезую­чим розчином тканин у ділянці оперативного втручання, дія на нервові закінчен­ня. З цією метою найчастіше використовують 0,25 або 0,5 % розчин новокаїну.

Методика цієї анестезії роз­роблена в 1923-1928 pp. O.B. Вишневським і названа ним методом "повзучого інфільтрату": підтис­ком розчин новокаїну поши­рюється ("повзе") по тканинах (рис. 1.4.9).

 

 

 

Рис. 1.4.9. Місцева анестезія методом

"повзучого інфільтрату".

 

Анестезія за О.В. Вишневським проводиться пошарово. Спочатку тонкою голкою інфільтрують шкіру до утворен­ня "лимонної шкірочки", по краю створеного фільтрату проводять наступну ін'єкцію і так продовжують по всій лінії майбутньо­го розтину. Потім міняють голку на довшу й інфільтрують розчином новокаїну підшкірно-жирову клітковину. Після цього хірург за допомогою скальпеля роз­тинає шкіру та підшкірно-жирову клітковину. Виділивши апоневроз, хірург ство­рює під ним тугий інфільтрат розчином новокаїну. Таким чином хірург здійснює гідравлічне препарування тканин - роз'єднує їх за допомогою точного введення розчину новокаїну в потрібні тканини. Подальша техніка анестезії має свої особ­ливості та залежить від ділянки і характеру операції. У разі виконання операції на органах черевної порожнини проводять інфільтрацію очеревини, брижі, че­ревного сплетення та інших анатомічних утворень.

Після неускладненої місцевої анестезії догляд за хворими не має специфіч­них особливостей і диктується лише характером захворювання і перенесеної операції.

 


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 492 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.004 сек.)