АкушерствоАнатомияАнестезиологияВакцинопрофилактикаВалеологияВетеринарияГигиенаЗаболеванияИммунологияКардиологияНеврологияНефрологияОнкологияОториноларингологияОфтальмологияПаразитологияПедиатрияПервая помощьПсихиатрияПульмонологияРеанимацияРевматологияСтоматологияТерапияТоксикологияТравматологияУрологияФармакологияФармацевтикаФизиотерапияФтизиатрияХирургияЭндокринологияЭпидемиология

Напівкількісний аналіз

Прочитайте:
  1. A. Загальний аналіз сечі, сечовина, креатинін, калій сироватки крові, УЗД нирок.
  2. P.S. Атомно-емісійний спектральний аналіз (коротко)
  3. Алгоритм формування практичних навичок при аналізі в прямій передній проекції рентгенограми серця і великих судин.
  4. Аналіз виділень.
  5. Аналіз змін у попиті й у розмірі (обсязі попиту). Чинники попиту.
  6. Аналіз змін у пропозиції й у розмірі пропозиції. Чинники пропозиції.
  7. Аналіз ПЛР-ампліфікованої ДНК
  8. Аналіз ринкової рівноваги, її економічна сутність, наслідки відхилення від неї.
  9. Аналізатор шкірного чуття
  10. Артеріальний пульс, його походження СФГ, її аналіз.

Для експресного аналізу складу зразків можна використовувати напівкількісний аналіз приблизного визначення вмісту елементів. Його проводять такими методами:

1. Метод стандартних серій, в якому при постійних умовах фіксують інтенсивності лінії визначуваного елемента в еталонах і досліджуваному зразку. Порівняння інтенсивності ліній зразка і еталонів дозволяє визначити інтервал концентрацій, в якому знаходиться вміст елемента в зразку.

2. Метод порівняння. Порівнюють інтенсивність деяких ліній визначуваного елемента з деякими близькими лініями елементу-стандарту. Залежно від співвідношення інтенсивностей за спеціальними таблицями визначають приблизний вміст елементу в зразку.

3. Метод зникаючих ліній. Цей метод грунтується на тому, що при зменшенні концентрації елемента в пробах, інтенсивність всіх ліній зменшується, але межі чутливості приймача світла (рецептора) вони досягають при різних концентраціях елемента. Тому наявність певних ліній дозволяє оцінити приблизний вміст елементу в зразку.

Ці методи використовуються переважно при візуальному порівнянні інтенсивностей останніх ліній в спектрах. Відносна похибка такого аналізу до 50% і застосовуються вони для аналізу мінеральної сировини на вміст домішок, при сортуванні сталей за вмістом легуючих елементів, сплавів (стопів).


Дата добавления: 2015-10-11 | Просмотры: 399 | Нарушение авторских прав







При использовании материала ссылка на сайт medlec.org обязательна! (0.003 сек.)